“Έβρεχε” λεφτά για τον Καλογρίτσα στην Τράπεζα Αττικής: Έλεγχος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα




Ελέγχεται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ο επιχειρηματίας – κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μετέδωσε η συνάδελφος Ιωάννα Μάνδρου στην τηλεόραση του skai.gr

Οι έρευνες ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ένα και πλέον χρόνο, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε διάφορες λίστες καταθετών.

Επίσης έλεγχος είχε γίνει και είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιο του κατασκευαστή που υπήρξε και ο υπερθεματιστής μίας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Σε ό,τι αφορά στον Χρήστο Καλογρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ των καταθέσεών του και των δηλώσεών του ύψους 20 εκατ. ευρώ και κινήθηκε διαδικασία ποινικής δίωξης, έως ότου ο ελεγχόμενος επιχειρηματίας δικαιολογήσει τις διαφορές και καταβάλει τα ποσά που θα προκύψουν ως φόρος και πρόστιμα.

Σχετικά με τον Ιωάννη- Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους είχαν εντοπιστεί διαφορές ύψους 4 εκατ. ευρώ είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα, όμως πριν τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, πλήρωσε και η δικογραφία που είχε σχηματιστεί βαίνει προς το αρχείο.

Στα 2,2 δισεκ. ευρώ ανέρχονται τα κόκκινα δάνεια που χορήγησε η Attica Bank, σε ένα χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους 3,9 δισ. ευρώ όπως αποκαλύπτει εξάλλου σήμερα Τρίτη η Καθημερινή. Το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησαν η ΤτΕ με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό περιλαμβάνει στοιχεία – φωτιά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: