Αισιόδοξος ο Στουρνάρας ότι η αξιολόγηση «θα κλείσει το συντομότερο δυνατό»: Πήγε Μαξίμου




Αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει «το συντομότερο δυνατό», σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον πρωθυπουργό, εμφανίσθηκε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Παράλληλα, ο κ.Στουρνάρας ήταν καθησυχαστικός στις δηλώσεις του για το διεθνές τραπεζικό σύστημα και ειδικότερα τις συνέπειες που θα μπορούσαν να υπάρχουν από την κατάσταση της Deutche Bank , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι προστατευμένο και το ελληνικό και το διεθνές τραπεζικό σύστημα: «Δεν υπάρχει ανησυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την παρουσία του στο Μαξίμου, ενώ μάλιστα συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ, ο κ.Στουρνάρας, είπε ότι εκλήθη από τον πρωθυπουργό, μετά τη συμφωνία που έκαναν στην πρόσφατη συνάντησή «να τα λένε».

Σημειώνουμε ότι ο κ. Στουρνάρας μετέβη εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από αίτημα του πρωθυπουργού για να συζητήσουν τις οικονομικές εξελίξεις, την υπόθεση των «κόκκινων» δανείων και φυσικά τις αλλαγές που συμβαίνουν και θα συμβούν στον τραπεζικό κλάδο.

Αίσθηση και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε, πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας εκλήθη στο Μαξίμου κι ενώ ήταν σε εξέλιξη το ΚΥΣΕΑ το ο οποίο ξεκίνησε στις 3 και μισή το μεσημέρι στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν και της αναζωπύρωσης των εθνικών θεμάτων.

Οπως διευκρινίστηκε λίγο αργότερα, πάντως, δεν υπήρξε κανένας… συναγερμός. Είχε οριστεί ραντεβού στις 16:30 αλλά λόγω του ΚΥΣΕΑ ο κ. Στουρνάρας εκλήθη να πάει μισή ώρα αργότερα.

Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ευρωπαική οικονομία, επομένως και στην ελληνική μια ενδεχόμενη κατάρρευση του τραπεζικού κολοσσού Deutsce Bank. Αλλωστε και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εύθραυστο και κάθε τριγμός προκαλεί αναταραχή.

Είναι η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός και ο κ. Στουρνάρας συναντώνται σε διάστημα 15 ημερών. Η πρώτη ήταν πριν δύο Σάββατα όταν βρισκόταν στο προσκήνιο η υπόθεση της Attica Bank και η έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο γραφείο της συζύγου του διοικητή. Φαίνεται, πάντως, ότι οι δύο άνδρες βρίσκονται σε ανακωχή καθώς και ότι ο κ. Στουρνάρας εργάζεται μαζί με την κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση, ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επιστροφή της χώρας σε ανάπτυξη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: