Ένοχος για την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος ο γιος του προέδρου της Κυπριακής Βουλής




Ένοχο για αλόγιστη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος, έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τον Κυριάκο Συλλούρη, γιο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τότε 20χρονος Κυριάκος Συλλούρη, στην οδό Καλλιόπης, στο Στρόβολο, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 27χρονος Σεμπάστιαν Πέτρος Καραπατέας, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Τη μακροσκελή απόφαση του Δικαστηρίου διάβασε ο Δικαστής Παύλος Κυριακίδης, σε μια κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα στην παρουσία και του κ. Συλλούρη.

“Με βάση την ενώπιον μου μαρτυρία, ως έχει αξιολογηθεί, και τα ευρήματα…κρίνω ότι η οδική συμπεριφορά που επέδειξε ο κατηγορούμενος ήταν επικίνδυνη, αλόγιστη και απερίσκεπτη”, ανέφερε ο Δικαστής στην απόφασή του, σημειώνοντας ότι “η γενεσιουργός αιτία του δυστυχήματος ήταν η οδική συμπεριφορά του κατηγορούμενου”.

Ο Δικαστής απέρριψε τη μαρτυρία του κατηγορούμενου, που ήταν ο μόνος μάρτυρας του δυστυχήματος, χαρακτηρίζοντας την ως “αναξιόπιστη”.

“Κρίνω ότι η Κατηγορούσα Αρχή έχει επιτύχει να αποδείξει την υπόθεσή της, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, και κρίνω τον κατηγορούμενο ένοχο”, κατέληξε ο κ. Κυριακίδης στην απόφασή του, η απαγγελία της οποίας κράτησε πέραν της μιας ώρας.

Το δικαστήριο όρισε την 14η Σεπτεμβρίου, η ώρα 10 το πρωί, ως ημερομηνία για αγόρευση των δικηγόρων του κατηγορούμενου προς μετριασμό της ποινής και ετοιμασία της έκθεσης του Γραφείου Ευημερίας αναφορικά με τις κοινωνικο-οικονομικές περιστάσεις του κατηγορούμενου. Μέχρι τότε, το Δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

ΚΥΠΕ – Γιώργος Μιχαήλ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: