Ένα απίστευτο “ξεκατίνιασμα” μεταξύ Μαξίμου, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες




Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Δένδια, αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Η αντιπαράθεση οδήγησε σε ένα απίστευτο “ξεκατίνιασμα” και ενώ η οικονομία της χώρας οδηγείται στα τάρταρα…

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ν.Δ. για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την κριτική που ασκεί στο πρόσωπό του, κάλεσε, εκ νέου, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει αν περιλαμβάνεται στα σχέδια της N.Δ. η επιστροφή των 246 εκατομμύριων ευρώ στους ιδιοκτήτες των καναλιών.

«Επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει ότι δεν κατάλαβε το ερώτημα που της απευθύναμε, αναγκαζόμαστε να το επαναλάβουμε: Όταν η ΝΔ “απαλλάξει τη χώρα” από τον νόμο που δίνει για πρώτη φορά νόμιμες άδειες, θα επιστρέψει και τα 246 εκατ. στους ιδιοκτήτες καναλιών; Ναι; Ή όχι;», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και τονίζει ότι «έχει μία ευκαιρία απόψε το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει». «Απλή ερώτηση που ζητά μία απλή απάντηση…», προσθέτει.

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς είχε επισημάνει πως «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες», κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί».

«Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία», είχε σημειώσει ο υπουργός Επικρατείας, συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον -εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».

ΝΔ: «Τι ξέρει για τα πανωπροίκια στους εργολάβους και για την offshore της “Αυγής” ο κ. Παππάς;»

«Έως ότου πάρει το Δημόσιο τα 246.000.000 ευρώ για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Παππάς ας απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και καλεί τον υπουργό Επικρατείας να απαντήσει στα εξής:

«1. Άκουσε ή δεν άκουσε για τα 465.000.000 ευρώ πανωπροίκια που δίνει η Κυβέρνησή του στους εργολάβους δημοσίων έργων, εξαιτίας της δικής τους ανικανότητας και αβελτηρίας;

2. Μήπως ξέρει να μας απαντήσει ποιος είναι ο μέτοχος στην offshore εταιρία της “Αυγής”;».

Με άλλη ανακοίνωση, σκληρή απάντηση στον υπουργό Επικρατείας εξέδωσε η ΝΔ καλώντας τον «να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας».

Σε δήλωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει, πως «καλό θα ήταν ο κ. Παππάς να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας. Ας μην ανησυχεί. Ο ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία θα απαλλάξουν σύντομα τη χώρα από το νόμο – έκτρωμα που κατασκεύασε».

Επίσης, πηγές της Πειραιώς δίνοντας απάντηση στον υπουργό Επικρατείας, για το θέμα των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών αναφέρουν:

«Ο κ. Δένδιας εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει τον “νόμο Παππά” και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαπλοκή υπαγορεύει τις εξαγγελίες της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπαγορευμένες από τη διαπλοκή είναι οι θέσεις της ΝΔ και οι εξαγγελίες της για τις τηλεοπτικές άδειες, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Ν. Δένδια.
«Μόνο θυμηδία προκαλεί το άνευ προηγουμένου αλαλούμ που επικρατεί στη ΝΔ αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Είναι τέτοιος ο πανικός και τόσα τα αντιτιθέμενα συμφέροντα που θέλουν να εκφράσουν, που τα στελέχη της ΝΔ κάθε μέρα ξεστομίζουν και άλλη μια φαεινή ιδέα σχετικά με το διαγωνισμό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «σήμερα ήταν η σειρά του πρώην υπουργού κ. Δένδια στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι να δηλώσει ευθαρσώς ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα επιστρέψει πίσω στους καναλάρχες τα χρήματα που δόθηκαν για τις άδειες».
«Με αγωνία παρακολουθούμε ποια θα είναι η επόμενη-υπαγορευμένη από τη διαπλοκή- εξαγγελία της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες»αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: