«Εάν είναι αλήθεια οι καταγγελίες το ποδόσφαιρο στην Αγγλία δε θα είναι ποτέ ίδιο»




Συγκλονίζονται τα θεμέλια του αγγλικού ποδοσφαίρου από τις αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας «Daily Telegraph», για συμμετοχή κορυφαίων προπονητών στο σκάνδαλο με τις «μίζες» σε μεταγραφές.

Η αρχή έγινε με τον Σαμ Αλαρντάις, ο οποίος απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας, μόλις 67 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και το σκάνδαλο με το βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Ακολούθησαν ο τεχνικός της ΚΠΡ, Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ, ο ιδιοκτήτης της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο, και ο βοηθός προπονητή της Μπάρνσλεϊ, Τόμι Ράιτ. Το τελευταίο «θύμα» της δημοσιογραφικής έρευνας είναι ο βοηθός προπονητής στη Σαουθάμπτον, Έρικ Μπλακ, ο οποίος σε σχετικό οπτικό υλικό, συμβουλεύει πως να δωροδοκήσει παράγοντα της λίγκας για να πάρει ποδοσφαιριστές από συγκεκριμένα γραφεία μάνατζερ.

Και η συνέχεια φημολογείται πως θα είναι ακόμη πιο συνταρακτική με τις φήμες να εμπλέκουν μεγάλα ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται χαμός, με αναρτήσεις να κάνουν λόγο για εμπλοκή των Στιβ Μπρους (πρώην προπονητής των Χαλ, Σάντερλαντ και Γουίγκαν), Άλαν Πάρντιου (τεχνικός της Κρίσταλ Πάλας), Μαρκ Χιουζ (προπονητή της Στόουκ Σίτι), Ράιαν Γκιγκς (πρώην βοηθός προπονητή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τόνι Πούλις (τεχνικό της Γουέστ Μπρομ), Χάρι Ρέντναπ (πρώην τεχνικός των ΚΠΡ και Τότεναμ) και τον τεχνικό της Σάντερλαντ, Ντέιβιντ Μόγιες!

Ενδεικτικό του σάλου που έχει προκληθεί από όλες αυτές τις αποκαλύψεις, αλλά και τη σχετική φημολογία, είναι η δήλωση του παλιού άσου της Λίβερπουλ, Σταν Κόλιμορ, ο οποίος τόνισε: «Εάν είναι αληθινές οι αποκαλύψεις, το ποδόσφαιρο στην Αγγλία δε θα είναι ποτέ ίδιο. Μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα.»

Σύμφωνα πάντα με την «Telegraph», εκτός από τον Αλαρντάις, ακόμα οκτώ προπονητές της πρέμιερ λιγκ και δύο από την τσάμπιονσιπ, έχουν «συλληφθεί» από την κάμερα να παίρνουν μίζες για να κανονίσουν μεταγραφές! Μέσα στο κλίμα αυτό η ομοσπονδία της Αγγλίας δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής και ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για τα όσα έχει αποκαλύψει η «Telegraph». Μάλιστα η ομοσπονδία ζήτησε, με επιστολή της, από την εφημερίδα να της δώσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της.

«Εχουμε ζητήσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τη σοβαρή αυτή υπόθεση από την εφημερίδα. Η έρευνα μας θα φθάσει έως το τέλος και ήδη έχουμε ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ομοσπονδία στη σχετική της ανακοίνωση και κατέληξε: «Οι φίλαθλοι να είναι σίγουροι πως τίποτα δεν θα συγκαλυφθεί και θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του αγγλικού πρωταθλήματος.»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: