Αμερικανική επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσαντ καταγγέλλει η Μόσχα: Εκεχειρία τέλος;




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι θέσεις του Συριακού στρατού επλήγησαν από δύο μαχητικά F-16 και δύο αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Α-10 του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού.

Αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη αμερικανική επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσαντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αεροσκάφη Α-10 διαθέτει μόνο η Αμερικανική αεροπορία.

«Σήμερα στις 17-17.50 ώρα Μόσχας αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ –δύο F-16 και δύο Α-10 εκτέλεσαν τέσσερις επιδρομές κατά θέσεων των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων οι οποίες είχαν περικυκλώσει τις δυνάμεις του ΙΚ κοντά στο αεροδρόμιο του Ντείρ εζ Ζορ. Τα αεροσκάφη του συνασπισμού εισήλθαν στον συριακό εναέριο χώρο από το Ιράκ», δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία από τη γενική διοίκηση των συριακών δυνάμεων. Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν να βρουν τον θάνατο 62 και να τραυματισθούν 100 Σύροι στρατιώτες ανέφερε η συριακή διοίκηση.

Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε επίσης ότι το ΙΚ εκτόξευσε επίθεση αμέσως μετά τις εν λόγω επιδρομές. «Αν οι επιθέσεις έγιναν κατά λάθος αυτό οφείλεται στην απροθυμία των Αμερικανών να συνδυάσουν τη δράση τους με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική και ενδεχομένως να ανατρέψει την μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την ειρήνευση στην Συρία.

https://sputniknews.com/middleeast/20160917/1045415141/russia-syria-army-attacked.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: