Ακροάσεις για δωρεάν συμμετοχή στις χορωδίες του Εθνικού Ωδείου




Πρόσκληση για δωρεάν συμμετοχή στις χορωδίες του (Ελληνική και Παραδοσιακή Βυζαντινή Χορωδία, Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και Παιδική Χορωδία) απευθύνει το Εθνικό Ωδείο και για αυτό το σκοπό πραγματοποιεί ακροάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «καλούνται άτομα από 17 ετών και πάνω, κυρίως σπουδαστές βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, προκειμένου να στελεχώσουν την Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να συμμετάσχουν στις ποικίλες εμφανίσεις της. Οι ακροάσεις γίνονται κάθε Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλ. Βάθης), όλο τον Οκτώβριο. Η φοίτηση στο ψυχαγωγικό αυτό τμήμα προσφέρεται δωρεάν για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη χορωδία και αρχίζει την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7 μμ».

Για τη στελέχωση της Χορωδίας του Εθνικού Ωδείου προσκαλούνται σε ακρόαση σπουδαστές μονωδίας και καλλίφωνα άτομα, με επαρκείς μουσικές γνώσεις (ηλικίας από 17 έως 45 ετών). Το Ωδείο διαθέτει τμήμα γρήγορης εκμάθησης στοιχείων Θεωρίας και Σολφέζ για όσους ενδιαφέρονται. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 1 και 15 Οκτωβρίου 2016, στις 12.00, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου, από την καθηγήτρια Μονωδίας Άννα-Μαρία Καρκανιά. Η συμμετοχή στη Χορωδία και στα μαθήματα (κάθε Σάββατο) είναι δωρεάν.

Τέλος, οι ακροάσεις για την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου αφορούν καλλίφωνα παιδιά από 7 έως 17 ετών και ξεκινούν στο Open Day, που διοργανώνει το Εθνικό Ωδείο, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, στις 11.30 το πρωί και συνεχίζονται κάθε Σάββατο, όλο τον Οκτώβριο, την ίδια ώρα, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου. Τα μαθήματα της Παιδικής Χορωδίας γίνονται κάθε Σάββατο από τις 12.00 έως τις 2 μμ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην γραμματεία του Εθνικού Ωδείου, στο τηλ. 2105233175, για περισσότερες πληροφορίες.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: