Αφγανοί στρατιώτες με σχέσεις με Ταλιμπάν σκότωσαν 12 συναδέλφους στον ύπνο

Δύο στρατιώτες σκότωσαν 12 συναδέλφους τους την ώρα που κοιμόντουσαν σε στρατόπεδο της Κουντούζ. EPA/GHULAMULLAH HABIBI
Δύο Αφγανοί στρατιώτες, που πιστεύεται ότι σχετίζονται με τους Ταλιμπάν, δολοφόνησαν εν ψυχρώ στον ύπνο τους δώδεκα συναδέλφους τους στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε στρατόπεδο στα προάστια της Κουντούζ, της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας που πέρσι είχε περάσει προσωρινά υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

“Οι δύο στρατιώτες διέφυγαν αφού σκότωσαν 12 συναδέλφους τους που κοιμόντουσαν, στην περιοχή Ζάχιλ Χόμαν της Κουντούζ”, ανέφερε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. “Διεξάγουμε έρευνα για την υπόθεση”, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, του Μαχμουντ Ντάνις, έκανε λόγο για 13 νεκρούς στρατιώτες, υποστηρίζοντας ότι οι δύο δράστες προετοίμαζαν το έδαφος για μια επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατόπεδο. “Καταζητούνται από την αστυνομία”, διευκρίνισε.

Επιθέσεις “εκ των έσω”, όπως η σημερινή, έχουν σημειωθεί πολλές φορές στους κόλπους των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, πλήττοντας το ηθικό των στρατιωτών και δημιουργώντας ένα κλίμα καχυποψίας μεταξύ τους. Ταυτόχρονα οι αφγανικές δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες επί του πεδίου μετά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στα τέλη του 2014.

Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότεροι από 5.000 άνδρες των δυνάμεων της τάξης, εκ των οποίων 3.700 αστυνομικοί, σκοτώθηκαν το 2015 και 15.000 τραυματίστηκαν. Το ΝΑΤΟ εκτιμά ότι ο φετινός απολογισμός θα είναι ακόμη χειρότερος, καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί οι συγκρούσεις με τους ισλαμιστές αντάρτες.

27/09/2016 17:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Κουντούζ, Αφγανιστάν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: