Τουρκική εισβολή στην Συρία: Στόχος οι τζιχαντιστές και οι Κούρδοι λέει ο Ερντογάν




ΑΝΑΝΕΩΣΗ Στο έδαφος της Συρίας εισήλθαν στις 11.07 το πρωί οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις μετά τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε από τις 04.00 τα ξημερώματα η τουρκική πολεμική αεροπορία και αυτούς του τουρκικού πυροβολικού εναντίον θέσεων στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται εναντίον της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και της κουρδικής οργάνωσης PYD. Το γεγονός ότι οι τουρκικές δυνάμεις χτυπούν εκτός από το ISIS και το PYD, επιβεβαιώνεται ουσιαστικά κι από το PYD, ο ηγέτης οποίου Σαλίχ Μουσλίμ σε δήλωσή του στο Τwitter υποστηρίζει ότι «η Τουρκία θα χάσει πολλά στο τέλμα της Συρίας».

Απαντώντας στο μήνυμα αυτό, ο Ερντογάν είπε πριν από λίγη ώρα ότι «κάποιοι προκαλούν την Τουρκία λέγοντας τι θα πάθει η Τουρκία στη Συρία. Εγώ τους λέω, κοιτάξτε τι θα πάθετε εσείς». Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι «ούτε η τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ, ούτε το ISIS, ούτε το PYD, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει τη δύναμη να πετύχει απέναντι στην Τουρκία».

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι τροπή θα πάρουν τα πράγματα ως προς τις επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων εναντίον του ΡYD, τη στιγμή που οι Αμερικανοί πρώτον δεν αναγνωρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση το PYD και δεύτερον επανειλημμένως έχουν ξεκαθαρίσει ότι «κοινός εχθρός είναι το ISIS. Υπό αυτή την έννοια, ξεχωριστή σημασία θα έχουν οι επαφές σήμερα στην Τουρκία του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επισκέφθηκε την εθνοσυνέλευση και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η τουρκική επιχείρηση ονομάζεται «Ασπίδα Ευφράτη» και σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» έχει ως στόχο «την εκκαθάριση των συνόρων από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».

Ως προς τις επιχειρήσεις, στις 04.00 τα ξημερώματα άρχισε ο βομβαρδισμός θέσεων στο έδαφος της Συρίας από το τουρκικό πυροβολικό, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν 224 ρίψεις εναντίον 63 στόχων. Στη συνέχεια, στις 06.08 το πρωί ξεκίνησε ο αεροπορικός βομβαρδισμός. Τέλος στις 11.07, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία.

Turkish tanks and members of the Free Syrian Army pass the Syrian border as part of an operation against ISIS in Syria, in Karkamis district of Gaziantep, Turkey, 24 August 2016. The Turkish army launched an offensive operation against ISIS in Syria's Jarablus with its war jets and army troops in coordination with the US led coalition war planes. EPA/SEDAT SUNA
Turkish tanks and members of the Free Syrian Army pass the Syrian border as part of an operation against ISIS in Syria, in Karkamis district of Gaziantep, Turkey, 24 August 2016. The Turkish army launched an offensive operation against ISIS in Syria’s Jarablus with its war jets and army troops in coordination with the US led coalition war planes. EPA/SEDAT SUNA

Tουρκικά τανκς στην Συρία

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως 10 τουρκικά άρματα μάχης πέρασαν τα σύνορα και εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας και βάλλουν προς την κατεύθυνση θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP.

Ο τουρκικός στρατός, υποστηριζόμενος από τις δυνάμεις της διεθνούς αντιτζιχαντιστικής συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί, πριν από την αυγή, μια επιχείρηση με την ονομασία “Ασπίδα του Ευφράτη” με τη συμμετοχή μαχητικών του αεροσκαφών και των ειδικών του δυνάμεων για να εκδιώξει το ΙΚ από την Τζαραμπλούς, η οποία βρίσκεται στη συριακή μεθόριο με την Τουρκία.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται επίσης στη μεθόριο μεταδίδει ότι βλέπει έξι τουρκικά άρματα μάχης μέσα στο συριακό έδαφος και ότι υπάρχουν σφοδροί βομβαρδισμοί.

Στο συριακό έδαφος εισήλθαν σήμερα από την Τουρκία και αντάρτες του υποστηριζόμενου από την Άγκυρα Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης που διεξάγεται με στόχο την εκδίωξη από την Τζαραμπλούς των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε στο Reuters διοικητής των Σύρων ανταρτών.

Turkish tanks and members of the Free Syrian Army pass the Syrian border as part of operation against ISIS in Syria, in Karkamis district of Gaziantep, Turkey, 24 August 2016. The Turkish army launched an offensive operation against ISIS in Syria's Jarablus with its war jets and army troops in coordination with the US led coalition war planes. EPA/SEDAT SUNA
Turkish tanks and members of the Free Syrian Army pass the Syrian border as part of operation against ISIS in Syria, in Karkamis district of Gaziantep, Turkey, 24 August 2016. The Turkish army launched an offensive operation against ISIS in Syria’s Jarablus with its war jets and army troops in coordination with the US led coalition war planes. EPA/SEDAT SUNA

“Η Τουρκία έπεσε σε βάλτο και θα ηττηθεί” λένε οι Κούρδοι

Ο Σάλεχ Μούσλιμ, ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατική Ένωση (PYD) των Κουρδων της Συρίας, δήλωσε ότι η Τουρκία εισέρχεται σε “βάλτο” με την επιχείρησή της στη Συρία και θα ηττηθεί εκεί, όπως και το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία, με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό, έπληξε σήμερα θέσεις του Ισλαμικού Κράτους κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία. Η Άγκυρα θεωρεί ως απειλή το PYD  το οποίο όμως μάχεται  εναντίον του ΙΚ και μάλιστα με την υποστήριξη των ΗΠΑ, λόγω των διασυνδέσεών του με τους κούρδους μαχητές που διεξάγουν το δικό τους αντάρτικο σε τουρκικό έδαφος από το 1984.

Με δικαιολογία το Γκαζιάντεπ;

Πλαστικές εκρηκτικές ύλες επαγγελματικής τάξης χρησιμοποιήθηκαν στη βομβιστική επίθεση που έγινε σε γιορτή γάμου στην πόλη Γκαζιάντεπ στη νοτιοανατολική Τουρκία το περασμένο Σάββατο, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Εφκάν Αλά.

Η επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε γάμο Κούρδων στην Γκαζιάντεπ προκάλεσε τον θάνατο 54 ανθρώπων. Η Τουρκία είχε ανακοινώσει αρχικά ότι βάσει των στοιχείων που υπάρχουν το Ισλαμικό Κράτος κρύβεται πίσω από την επίθεση αυτή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να το επαληθεύσει.

Ο Αλά πρόσθεσε ότι η Τουρκία αναμένει να εξαλείψει γρήγορα την απειλή που θέτει το Ισλαμικό Κράτος μετά την επιχείρηση που εξαπέλυσε με την υποστήριξη των συμμαχικών δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ στη συριακή μεθοριακή πόλη Τζαραμπλούς με στόχο την εκκαθάρισή της από τους μαχητές της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης.

Οι τουρκικές αρχές, σημείωσε επίσης ο Αλά προς το Anadolu, απομάκρυναν τους κατοίκους από την τουρκική μεθοριακή πόλη Καρκαμίς και άλλα έξι χωριά για προληπτικούς λόγους, καθώς σήμερα το πρωί άρχισε η τουρκική επιχείρηση με τη συμμετοχή αεριωθούμενων, του πυροβολικού και των ειδικών δυνάμεων στην Τζαραμπλούς.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στις οργανώσεις μαχητών να απειλούν τη χώρα, υπογράμμισε τέλος ο Αλά, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι απειλή δεν θέτει μόνον το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και άλλες “τρομοκρατικές” οργανώσεις.

http://mignatiou.com/2016/08/ta-tourkika-armata-machis-pragmatopiisan-voles-kata-stochon-sto-siriako-edafos/

http://mignatiou.com/2016/08/i-ipa-tha-paraschoun-aeroporiki-ipostirixi-stin-tourkiki-epichirisi-stin-tzaramplous/

http://mignatiou.com/2016/08/eftase-stin-agkira-o-amerikanos-antiproedros-bainten-to-mesimeri-vlepi-gilntirim/

24/08/2016 11:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Καρκάμις, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: