Το δίκτυο NBC παραχάραξε την ιστορία και αποκάλεσε την FYROM ως «Μακεδονία»




Το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΒC, που μετέδωσε στις ΗΠΑ την τελετή έναρξης των Ολυμπακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας, παραποίησε για άλλη μια φορά την ιστορία και απεκάλεσε ως «Μακεδονία» την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της “Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ), κατά την διάρκεια της εισόδου των Αθλητών στο στάδιο Μαρακανά.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι επίσημα η Διεθνής Ολυμπαική Επιτροπή δεν αναγνωρίζει με την ονομασία αυτή την ΠΓΔΜ.

Ο παρουσιαστής του «Today Show» Matt Lauer προχώρησε μάλιστα σε μια ανευ προηγουμένου παραχάραξη της ιστορίας, επισημαίνοντας είτε απο άγνοια, είτε από εσκεμμένη πολιτική του τηλεοπτικού δικτύου και με στόμφο ιστορικού, ενημέρωσε τους τηλεθεατές ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν τρείς φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στους αγώνες της αρχαιότητας.

Η συμπαρουσιάστρια του Lauer η Meredith Vierra, αναγνωρίστηκε (απο τον ίδιο) ως η πηγή της πληροφορίας του.

Εντονη ήταν η αντίδραση των τηλεαθεατών στη νεα αυτή προσπάθεια παραχάραξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τοσο στο Facebook όσο και στο Twitter, οι χρήστες χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του Matt Lauer (@MLauer) καταδίκασαν την συμπεριφορά του παρουσιαστή αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ζητώντας απο το κανάλι να απολογηθεί στους Ελληνες για την παραχάραξη της ιστορίας.

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και το Σάββατο, επισημαίνοντας ότι ο Matt Lauer δεν διαθέτει ούτε την στοιχειώδη ακαδημαϊκή μόρφωση για να μεταδώσει ενα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, αγνοώντας σημαντικά ιστορικά γεγονότα και προσβάλλοντας μια ολόκληρη χώρα και τον λαό της.

Tweet με το οποίο ζητείται η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Φωτογραφία ETA Image
Tweet με το οποίο ζητείται η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Φωτογραφία ETA Image

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: