«Θώρακες, άλογα και άνθη» στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης




Την εικαστική έκθεση «Θώρακες, άλογα και άνθη» οργανώνει η Εταιρία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2016, μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, με επιμέλεια της Λουίζας Καραπιδάκη. 

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, αλλά στο μεταξύ η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό, σε όλη τη διάρκεια των δύο μηνών από τις 8 το πρωί, ως τις 8 το βράδυ.

Απόλυτα συνυφασμένη με την αρχαιότητα η αισθητική των γλυπτών έργων της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, από ξύλο, σίδηρο και ορείχαλκο, αφού παραπέμπει εμφανώς στα υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος αλλά πάντα παρόντος ελληνικού πολιτισμού τόσο με τις θεματικές της επιλογές «θώρακες και άλογα», όσο και με τις μνημειακές διαστάσεις των γλυπτών της.

Μύθοι και ιστορίες τόπων και ανθρώπων αντανακλώνται μέσα από τις νωπογραφίες της Ιόλης Ξιφαρά , οποία χρησιμοποιώντας την τεχνική του fresco, με την ιδιαίτερη υφή και την ονειρική απόδοση των χρωμάτων, μας ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, αυτούς της ποίησης, της μουσικής, της ιστορίας, των θρύλων.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: