Πέντε νέα αθλήματα θα υπάρχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020




Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.) κατά την διάρκεια της 129ης Συνόδου της, που συνήλθε στο Ρίο με την ευκαιρία της τέλεσης εκεί των Ολυμπιακών Αγώνων, ενέκρινε εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων το 2020 στο Τόκιο, για την συμπερίληψη στο πρόγραμμα πέντε νέων αθλημάτων.

Σε ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει πως η Δ.Ο.Ε. συγκεκριμένα ενέκρινε την διεξαγωγή των Καράτε, Baseball – Softball, Skateboard, Surfing και Sport Climbing (Αθλητική Αναρρίχηση).

Τα αθλήματα αυτά θα μπορούν να είναι μεταξύ των 28 που θα διεξαχθούν στο Τόκιο και για το μεταξύ διάστημα θα θεωρούνται Ολυμπιακά Αθλήματα.

Η συμπερίληψη των νέων αθλημάτων στο πρόγραμμα του Τόκιο 2020 βασίστηκε σε απόφαση που πάρθηκε το 2014 από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε και δίνει στις εκάστοτε Οργανωτικές Επιτροπές των Αγώνων, το δικαίωμα να προτείνουν την συμπερίληψη νέων αθλημάτων.

Εννοείται, ότι αυτά θα τηρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από την Δ.Ο.Ε., για να θεωρηθούν Ολυμπιακά Αθλήματα, δηλαδή, να τηρούν την παγκοσμιότητα, να είναι δημοφιλή και στις πέντε Ηπείρους, να έχουν συγκεκριμένο ελάχιστο αριθμό αθλητών σε ολόκληρο τον κόσμο, να έχουν οργανωτική δομή, να ενεργοποιούν και άνδρες και γυναίκες στο άθλημα και να είναι αποδεκτό κυρίως από την νεολαία.

Εξυπακούεται ότι η συμπερίληψη των αθλημάτων αυτών δεν θα αποτελεί προηγούμενο για την επόμενη διοργανώτρια πόλη.

Το τελικό πρόγραμμα των 28 αθλημάτων που θα συμπεριληφθούν στους αγώνες του Τόκιο θα οριστικοποιηθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε εντός του 2017.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της 129ης Συνόδου της Δ.Ο.Ε. στο Ρίο και ύστερα από εισήγηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου οκτώ προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο εγκρίθηκαν ως νέα μόνιμα μέλη της Δ.Ο.Ε.

Πρόκειται για τους NITA ΑΠΜΛΑΝΙ (ΙΝΔΙΑ), SAM ESSAYAH (FIN), IVO FERRIANI (ITA)
LOUIS MORENO (COL), AUVITA PARILLIG (PNG), ANNET SINAH (RSA), TZILIA SMITH (CAN) και KARI STOSS (AUS).

Αυτή την στιγμή ο συνολικός αριθμός των μονίμων μελών της Δ.Ο.Ε. ανέρχεται στους 98, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί αφού στην επόμενη 130η Σύνοδο της Δ.Ο.Ε. στην Λίμα (Περού) ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε θα υποβάλει προτάσεις για νέα Μέλη.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: