Μέχρι τις 30 Αυγούστου η έκθεση «Corpus Isola» στην Κάλυμνο




Μία πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Corpus Isola», στην οποία θα πάρουν μέρος 25 καλλιτέχνες, περφόρμερς, μουσικοί, ποιητές, ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι, video artists, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Καλύμνου.

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από το νησί των σφουγγαράδων και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Κατερίνα Σπερέντζου, η οποία έχει την επιμέλεια. Τα έργα των 25 δημιουργών θα εκτεθούν στο Βουβάλειο Παρθεναγωγείο, στην Πόθια Καλύμνου, έως τις 30 Αυγούστου.

Οι καλλιτέχνες, οι οποίοι δημιούργησαν εμπνευσμένοι από τη σπογγαλιευτική και ναυπηγική παράδοση, τη διασπορά, τη μετανάστευση, άλλοτε και σήμερα, την καλυμνιακή λαϊκή παράδοση, έθιμα και τελετουργικά, το τοπίο, την αναρρίχηση, τη σύγχρονη καλυμνιακή κουλτούρα, με οδηγό τα νησιωτικά αρχεία και με οικείο εργαλείο την εργασία in situ, διερευνούν το εκφραστικό φάσμα του ανθρώπινου σώματος, τα επίπεδα εμπειρίας, νοήματος και ορίων του.

Οι εκφραστικές απεικονίσεις του γήινου και του ανθρώπινου σώματος αναδεύονται καλειδοσκοπικά, προσφέροντας στο ευρύ νησιωτικό κοινό μία καθολική αισθητηριακή εμπειρία τέχνης, την εμπειρία Corpus Isola.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ευνομία Δημητριάδου, Steven C. Harvey, Χάρης Κακαρούχας, Αντώνης Κατσούρης, Γιάννης Κόκκαλης, Γιώργος Κοντονικολάου, Βασίλης Κουτούζης, Παναγιώτης Λάμπρου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Μαρία Μεθυμάκη, Mohammad, Χρήστος Μπληγιάννος, Χριστίνα Νεγρεπόντη, Δανάη Νικολαΐδη, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Παπαδόπουλος, Μαρίζα Παρασύρη, Ηλίας Σηψάς, Ανδρέας Σχοινάς, Κατερίνα Σπερέντζου, Ιωάννα Τουμπακάρη, Ειρήνη Τροικίλη, Βασίλης Φιλίππου και Βαγγέλης Χατζής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: