Κανένα πρόβλημα από σύσφιξη σχέσεων Μόσχας-Άγκυρας δεν βλέπει για ΕΕ-ΝΑΤΟ η Γερμανία




Η Γερμανία δεν πιστεύει πως ένα λιώσιμο των πάγων στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία θα επηρέαζε τον ρόλο της Τουρκίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι σημαντικό για τις δύο χώρες να επικοινωνούν, δεδομένων των απειλών στην περιοχή και των αντίστοιχων ρόλων που έχουν αναλάβει για τον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου στην Συρία.

“Δεν πιστεύουμε ότι η προσέγγιση ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία θα έχει συνέπειες για τη σύμπραξη ασφαλείας εντός του ΝΑΤΟ”, δήλωσε η εκπρόσωπος Σαβσάν Χέμπλι. “Η Τουρκία είναι και παραμένει ένας σημαντικός εταίρος εντός του ΝΑΤΟ”.

Η Χέμπλι δήλωσε επίσης πως το υπουργείο δεν έχει γνώση ότι η Τουρκία κάνει χρήση βασανιστηρίων εναντίον αυτών που κατηγορούνται ότι βοήθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Τόσο η ίδια όσο και μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επανέλαβαν ότι η αποκατάσταση της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σήμαινε το τέλος της προσπάθειάς της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: