Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Το φονικό νεαρού Βρετανού που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αγία Νάπα, αλλά και οι εξελίξεις στο Κυπριακό και στο μέτωπο της οικονομίας μετά τις θερινές διακοπές είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η επιβεβαίωση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την πρόθεση μεταναστών να μεταβούν από την Τουρκία στην Κύπρο, τα μνημόσυνα για τα θύματα της «Ήλιος» και η προσπάθεια του Παύλου Κοντίδη για διάκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο και άλλα.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Κάθοδος πιστωτών και στο βάθος… οίκοι αξιολόγησης» γράφει στο πρώτο θέμα της ότι θα είναι κρίσιμη η παρουσία των κλιμακίων της ΕΕ το φθινόπωρο, αφού οι εισηγήσεις τους θα αποτελέσουν το σήμα προς τους οίκους αξιολόγησης για πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις του κυπριακού αξιόχρεου. Σε άλλο θέμα, αναφέρει ότι είναι έτοιμοι 400 μετανάστες να έρθουν από την Τουρκία. Ακόμη, γράφει ότι οι πολίτες ακόμα να εμπιστευτούν την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας.

Η «Σημερινή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Νέο μακελειό σοκάρει την Αγία Νάπα» και αναφέρεται στο άγριο φονικό που διαπράχθηκε χθες τα ξημερώματα, όταν δύο άγνωστοι με μαχαίρια έσφαξαν έναν Βρετανό 22 χρονών και τραυμάτισαν έναν συνομήλικό του. Επίσης, αναφέρεται στο χθεσινό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, που ανέφερε ότι η διαίρεση δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Ακόμη, γράφει για τα μνημόσυνα που τελέστηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος», το αεροσκάφος της οποίας κατέπεσε πριν από 11 χρόνια στο Γραμματικό.

«Καυτός μήνας ο Σεπτέμβρης» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Φιλελευθέρου», που γράφει ότι οι εντατικές διαπραγματεύσεις, μέσα από τις επόμενες εφτά συναντήσεις και το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, συστήνουν ήδη μια ιδιαίτερα γεμάτη ατζέντα για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Επίσης, παραθέτει το β` μέρος της συνέντευξης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος λέει ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας είναι εργαλείο και όχι εμπόδιο. Επίσης, γράφει ότι αποφεύχθηκε την υστάτη αεροπορική τραγωδία στην Πάφο.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αδειοδότηση με `ευλογίες` Προεδρικού!» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ασκούνται έντονες πολιτικές πιέσεις να δοθεί άδεια λειτουργίας για μαιευτική-γυναικολογική κλινική σε μεγάλο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, το οποίο σύμφωνα με έκθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εγκαταλείπονται τα σχέδια για ανέγερση νέου Κοινοβουλίου. Επίσης, κάνει αναφορά στην προσπάθεια του ιστιοπλόου Παύλου Κοντίδη, ο οποίος λέει ότι αν και δύσκολο θα προσπαθήσει για το χάλκινο.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: