Γάλλοι και Ιταλοί οι καλύτεροι ξένοι πελάτες στα ξενοδοχεία του Βόλου




Οι Γάλλοι τουρίστες είναι οι καλύτεροι (προερχόμενοι από το εξωτερικό) πελάτες των καταλυμάτων στον μητροπολιτικό Δήμο Βόλου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του δημοτικής υπηρεσίας Τουρισμού “Info Center”, που παρέχει κάθε είδους πληροφόρηση και εξυπηρέτηση στους επισκέπτες του Βόλου.

Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε το “Info Center” προέρχονται από τα 165 καταλύματα (ξενοδοχεία,πανσιόν και ενοικιαζόμενα δωμάτια) του Δήμου Βόλου.

Την πρώτη θέση σαφώς κατέχουν οι Έλληνες επισκέπτες σε ποσοστό που κυμαίνεται σε 65-70%, οι οποίοι αποτελούν και τον κύριο όγκο όσων επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ το ποσοστό των ξένων είναι 30-35% οι οποίοι διανυκτερεύουν σε κάποιο από τα 165 καταλύματα κάθε κατηγορίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του “Info Center” το 40% των καταλυμάτων κατέταξε στην πρώτη θέση τους Γάλλους, τη δεύτερη θέση θέση κατέλαβαν οι Ιταλοί με 35% και ακολούθησαν οι Γερμανοί με 30%, οι Ρουμάνοι και οι Σέρβοι με ποσοστό 27% .Με μικρότερα ποσοστά διανυκτέρευσαν στον Βόλο τουρίστες από Βουλγαρία, Ολλανδία, Αγγλία και Αυστρία.

Στην έρευνα συμμετείχε το σύνολο των καταλυμάτων του καλλικρατικού δήμου Βόλου, δηλαδή 60 ξενοδοχεία, 37 παραδοσιακά καταλύματα και 66 ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Επιθυμία του μεγαλύτερου μέρους των ξένων τουριστών είναι να διανυκτερεύσουν σε μικρά παραδοσιακά καταλύματα κυρίως στην Μακρυνίτσα, την Πορταριά και τα Χάνια, ενώ πάρα πολλοί απευθύνονται στο “Info center” του δήμου Βόλου, ζητώντας πληροφορίες για το Πήλιο, τις παραλίες, χάρτες της Μαγνησίας και παράλληλα εκφράζουν ενδιαφέρον για τα Μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι ξένοι και για τα νησιά των Σποράδων και τους τρόπους μετάβασής τους σε Σκιάθο,Σκόπελο και Αλόννησο.

Η έρευνα διενεργείται κάθε χρόνο στο τέλος της σεζόν από το “Ιnfo Center” του Δήμου Βόλου, προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα και να καταρτιστεί ανάλογα το πλάνο τουριστικής προβολής σε ετήσια βάση, αλλά και να συμμετάσχει ο Δήμος Βόλου στις μεγάλες διεθνείς Εκθέσεις για τον Τουρισμό.

 

Ηλίας Παπαδημητρίου, ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: