Έρευνα για Τούρκο πραξικοπηματία αξιωματικό που κατέφυγε στην Κύπρο




H πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα “Σαμπάχ” για πραξικοπηματία αξιωματικό του τουρκικού στρατού, ο οποίος φέρεται να διέφυγε στις ελεύθερες περιοχές στην Κύπρο έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές και διερευνάται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Νικολέττα Τυρίμου.

Η κ. Τυρίμου ανέφερε πως πέραν του δημοσιεύματος η Αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση σε σχέση με το θέμα αυτό, το οποίο θα διερευνηθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευα της “Σαμπάχ”, ο πραξικοπηματίας αξιωματικός τουρκικού στρατού Ουζάι Σαχίν φέρεται να διέφυγε στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στις ελεύθερες περιοχές του νησιού.

`Οπως αναφέρεται, ο Σαχίν ήταν αυτός που είχε δώσει την εντολή στους στρατιώτες να πυροβολήσουν εναντίον του πλήθους που βγήκε στους δρόμους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τούρκος αξιωματικός είχε δηλώσει στο στράτευμα στην επαρχία Καχράνμαρας στις 13 Ιουλίου, δύο μέρες πριν το πραξικόπημα, ότι αναχωρεί με άδεια ωστόσο η επιστροφή του θα είναι “μεγαλοπρεπής”, κατά την έκφρασή του, γράφει η εφημερίδα.

Ο Σαχίν, αναφέρεται, συμμετείχε στη συνέχεια στη σύσκεψη των πραξικοπηματιών αξιωματικών που έγινε στη βάση Ακιντζί και στις 14 Ιουλίου έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από το Καρτάλι της Κωνσταντινούπολης έδινε διαταγές για το πραξικόπημα, και στις 16 Ιουλίου πήγε στην Άγκυρα. “Προσπάθησε από εκεί να περάσει στη Συρία με φορτηγό αλλά απέτυχε και έτσι πήγε στην Κύπρο,” ισχυρίζεται η “Σαμπάχ”, χωρίς να δίδει περισσότερες πληροφορίες.

Μ. Κονώτου, ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: