Άγριος ξυλοδαρμός Άκη Τσοχατζόπουλου στη φυλακή από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο




Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο Άκης Τσιοχατζόπουλος στην ΣΤ’ πτέρυγα των Φυλακών του Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος και την συνάδελφο Ευλαμπία Ρέβη ο πρώην υπουργός χτυπήθηκε άγρια μέσα στο κελί του από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός που έχει καταδικαστεί για τις μίζες στα εξοπλιστικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών σε άσχημη κατάσταση.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν και τότε ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του και άρχισε να τον χτυπάει άγρια.

“Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα” άκουσαν αυτόπτες μάρτυρες τον Στεφανάκο να λέει στον 70χρονο Άκη Τσοχατζόπουλο και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που λέγεται επίσης ότι δεν αντέδρασαν έγκαιρα για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό.

Μάλιστα λέγεται ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν και ένας γνωστός ποινικολόγος, αν και δεν προβλεπόταν εκείνη την ώρα να βρίσκεται στους χώρους της φυλακής, αλλά και ο Νίκος Ρωμανός καταδικασμένος για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, αν και το κελί του βρίσκεται στην πρώτη πτέρυγα και επίσης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Σε εξέλιξη δύο έρευνες

Το περιστατικό με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, υπό διπλή έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα (έντυπα και ηλεκτρονικά), ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι ξυλοκοπήθηκε από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο, στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ και για ασήμαντη αφορμή. Η διένεξη ξεκίνησε όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν. Τότε, ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου λέγοντάς του «τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα». Πάντως, σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους δεν υπήρξε ξυλοδαρμός, ούτε τραυματισμός κρατούμενου, ειδικά του πρώην υπουργού. Μετά το περιστατικό ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αναφορά διαμαρτυρίας στον εποπτεύοντα τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα.

Συμφώνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη, διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και η ενημέρωση που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε λόγο για ξυλοδαρμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: