Ξένοι όλοι οι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης στη Ντάκα του Μπαγκλαντές




Και τα 20 θύματα της επίθεσης σε εστιατόριο στην Ντάκα είναι ξένοι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού του Μπανγκλαντές.

Ο συνταγματάρχης Ρασιντούλ Χάσαν δήλωσε πως δεν είναι ακόμη ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει τις εθνικότητες των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία σκοτώθηκαν από αιχμηρά όπλα.

Στο μεταξύ, πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε σήμερα γνωστό πως άγνωστος αριθμός Ιταλών περιλαμβάνεται μεταξύ των ομήρων που σκοτώθηκαν στο εστιατόριο στην Ντάκα.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν χθες το βράδυ στο εστιατόριο φωνάζοντας “Ο Αλλάχ είναι ο πιο μεγάλος” και σκότωσαν 20 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτό πριν η αστυνομία εισβάλει σήμερα στο κτίριο και διασώσει 13 ομήρους, δήλωσαν αξιωματούχοι του Μπανγκλαντές.

Επτά Ιταλοί βρίσκονταν στο εστιατόριο όταν άρχισε η επίθεση, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο Διαδίκτυο σήμερα φωτογραφίες ανθρώπων που διατείνεται πως είναι ξένοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση σε εστιατόριο στη Ντάκα του Μπανγκλαντές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, το οποίο πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση.

Ένας αργεντινός μάγειρας που εργάζεται στο εστιατόριο έκανε λόγο περί μιας «σφαγής», μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο C5N, λίγη ώρα αφότου κατάφερε να αποδράσει.

Ο Ντιέγο Ροσίνι δήλωσε ότι ήταν «μια φρικτή στιγμή» όταν «οι δράστες εισέβαλαν με σάκους που περιείχαν εκρηκτικά, βόμβες και χειροβομβίδες» κι άρχισαν «να πυροβολούν». Ο ένας «μου έριξε, αλλά δεν με πέτυχε», αφηγήθηκε και διευκρίνισε ότι κατάφερε να διαφύγει μαζί με άλλους.

«Δεν γνωρίζω πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε ακόμη ο Ροσίνι μιλώντας σε ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής, το Todo Noticias.

http://mignatiou.com/2016/07/epithesi-komantos-enantion-ton-tzichantiston-diasothikan-12-fovi-gia-tis-zoes-ton-ipolipon/

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Ντάκα, Μπανγκλαντές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: