Τα παιγνίδια της μειονότητας: Υπέρ Ερντογάν αλλά μετά την επικράτησή του




Σε μια πρωτοφανή κίνηση, δυο από τις ακραίες οργανώσεις στον χώρο της μειονότητας και το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ οργανώνουν διαδήλωση εναντίον των πραξικοπηματιών στην Τουρκία, το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη. Με τρόπο που δίνεται η εντύπωση ότι η Θράκη αποτελεί την …συνέχεια του τουρκικού κράτους.

Η κοινή ανακοίνωση υπογράφεται από το ΚΙΕΦ, την Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) και τον Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας, καλεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν για να εκφράσουν την αντίδραση τους για τις «αποτρόπαιες και προδοτικές πράξεις» των αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα. Στην συνέχεια γίνεται προσκλητήριο για νέα συγκέντρωση έξω από το Γενικό Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για να εκφρασθεί η συμπαράσταση προς την «νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησης της Τουρκίας».

Είναι βεβαίως εντυπωσιακό ότι και οι τρεις οργανώσεις περίμεναν να καθαρίσει το τοπίο ώστε εκ του ασφαλούς να κάνουν την παρέμβαση τους υπέρ του «νικητή» της αναμέτρησης στην Τουρκία, καθώς είναι γνωστό ότι επί σειρά ετών οι οργανώσεις του τουρκισμου στην Θράκη αποτέλεσαν το «αγαπημένο παιδί» του κεμαλικου κατεστημένου, ενώ και άλλες οργανώσεις είχαν την στήριξη του Φετουλαχ Γκιουλεν.

Ειχε προηγηθεί την Παρασκευή η συνεδρίαση της ηγεσίας του ΚΙΕΦ που στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας αναταραχής στην Θράκη, αποφάσισε την πραγματοποίηση πορείας με τίτλο «Πορεια Διεκδίκησης Δικαιωμάτων» στην επέτειο της Συνθήκης της Λωζάννης στις 24 Ιουλίου, όπου έχει ήδη προγραμματιστεί τελετή μνημόνευσης του Αχμετ Σαδικ.

Όπως αποφάσισε το ΚΙΕΦ η πορεια θα ξεκινήσει στις 16.00 μ.μ. και μέσω της Λεωφόρου Ηρώων θα καταλήξει στο κτίριο της Νομαρχίας στην Κομοτηνή με σύνθημα την διεκδίκηση της των δικαιωμάτων που απορρέουν από την Συνθήκη της Λωζάννης, ενώ θα διοργανώσει αμέσως μετα και δείπνο στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος στην μνήμη του Σαδικ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: