Στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας τέθηκε από τον Πούτιν η επίσκεψη του Ερντογάν




Τις ετοιμασίες για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ρωσία, στις 9 Αυγούστου, συζήτησε χθες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρ Πεσκοφ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του κ. Ερντογάν στη Ρωσία, ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε τα μόνιμα μέλη του ΣΑ για τις πρόσφατες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον κ. Ερντογάν και τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Χθες το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Πούτιν και Ερντογάν θα έχουν συνομιλίες στην Αγία Πετρούπολη στις 9 Αυγούστου.

Ο κ. Πεσκίφ είπε ότι ακόμη διαμορφώνεται η ατζέντα της συνάντησης.

“Ανταλλάσσονται διάφορες προτάσεις, αλλά σίγουρα έχουμε θέματα να συζητήσουμε”, είπε, και πρόσθεσε ότι θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών από τότε που “κατέρρευσαν” οι διμερείς σχέσεις τον περασμένο Νοέμβρη.

Η συνεδρία του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας επικεντρώθηκε επίσης και στην πρόσφατη απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σχετικά με τους Ρώσους αθλητές. Σημειώνεται ότι ο κ. Πούτιν θα έχει συνάντηση αύριο με τη ρωσική ολυμπιακή ομάδα.

Εξάλλου, ο κ. Πεσκοφ χαρακτήρισε ως `ψευδο-αναλύσεις τρελών` τις συστάσεις προς την Πολωνία που έδωσαν Αμερικανοί ειδικοί σε στρατιωτικά θέματα, που ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία μπορεί να κατακτήσει την Πολωνία μέσα σε μια νύχτα.

ΚΥΠΕ-Ιταρ Τας – Ρωσία-ΜΟΣΧΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: