Σταυροδρόμι για τη λύση του Κυπριακού βλέπει ο Γιώργος Βαρεμένος




Το Κυπριακό πέρασε πολλές φάσεις κρισιμότητας, αλλά τώρα πραγματικά βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, και το ερώτημα είναι εάν οι εξελίξεις στην Τουρκία θα επηρεάσουν και την πορεία του Κυπριακού, δήλωσε ο Β` Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος έγινε δεκτός το απόγευμα από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β`.

Υπενθυμίζοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πρόσφατα ότι πάντα οι εξελίξεις στην Τουρκία επηρεάζουν το Κυπριακό, ο κ. Βαρεμένος επεσήμανε πως τώρα όμως συναρτώνται και με αυτή τη φάση των συνομιλιών, η οποία δημιούργησε, όπως επεσήμανε, τεράστιες ελπίδες και στο νησί, αλλά και στην Ελλάδα. Πρόσθεσε πως “εν πάση περιπτώσει η προσπάθεια θα συνεχιστεί, γιατί δεν υπάρχει άλλος κοινά αποδεκτός δρόμος ή μέθοδος για την επίλυση του Κυπριακού”.

Ο κ. Βαρεμένος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Σώματος, Νίκο Βούτση, είπε πως με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον οποίο είχε συναντήσει και πριν ακριβώς ένα χρόνο, και πάλι στην Αρχιεπισκοπή, συζήτησαν πολλά ενδιαφέροντα θέματα, συναρτώμενα και με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία.

“Ο Αρχιεπίσκοπος έχει τις δικές του απόψεις. Μπορεί να μην συγκλίνουμε σε όλα, αλλά πάντα είναι ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή απόψεων, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία όπως αυτή την οποία διανύουμε τώρα, που είναι πράγματι κρίσιμη”, σημείωσε.

KYΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: