Σοκ από την υπόθεση βιασμού 12χρονου από τον πατέρα του και το σύντροφό του




Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινή γνώμη η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης 12χρονου αγοριού με νοητική στέρηση από τον 35χρονο, επίσης με αναπηρία, πατέρα του αλλά και τον 37χρονο σύντροφό του στο Άργος.

Η υπόθεση ήρθε στο φως πριν από μερικές μέρες μετά από καταγγελία της μητέρας του 12χρονου, που ζει στην Αθήνα, και οι δύο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ανηλίκων Αττικής, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ναυπλίου, ο οποίος άσκησε διώξεις σε βάρος τους και χθες Δευτέρα οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Ναυπλίου, όπου απολογήθηκαν για ώρες.

Ο 37χρονος σύντροφος προφυλακίστηκε αλλά ο 35χρονος πατέρας αφέθηκε ελεύθερος, λόγω της αναπηρίας του, με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα δεν επιτρέπεται να πλησιάζει σχολεία και παιδικές χαρές, να έχει την οποιαδήποτε επαφή με το παιδί του, ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα.

Ο 12χρονος ζούσε με την μητέρα του σε περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής. Ο πατέρας του, συζούσε με τον 37χρονο εραστή του στην αργολική πρωτεύουσα. Από τον περασμένο Μάιο άρχισε να έρχεται στην Αθήνα και να ζητά να παίρνει το γιo του πιο συχνά με το πρόσχημα των ολιγοήμερων διακοπών και της «επιθυμίας» του να περάσει περισσότερες ώρες μαζί του.

Μετά από μία πρόσφατη επίσκεψή του, επιστρέφοντας το παιδί στην μητέρα του παραπονέθηκε για κάποιους πόνους και λίγο αργότερα εξιστορούσε σε αυτή τα όσα υπέστη από τον πατέρα του και το σύντροφό του. Το παιδί εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είχε βιαστεί.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχημάτισαν δικογραφία, με τον Ανακριτή Ναυπλίου να εκδίδει εντάλματα σύλληψης για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια από οικείο πρόσωπο και σύνοικο του και κατάχρηση της διανοητικής αναπηρίας του ανηλίκου.

ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: