Σύσκεψη στην καγκελαρία για Μόναχο: Στήριξη σε Γερμανία από Ομπάμα και Ολάντ




Συνεργάτες της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ έχουν συγκεντρωθεί στην Καγκελαρία, από όπου παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Μόναχο και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όλα τα μέλη της κυβέρνησης τα οποία έχουν κάποια σχετική αρμοδιότητα βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ η Καγκελάριος Μέρκελ δεν βρίσκεται στην Καγκελαρία. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος επέστρεψε εκτάκτως από τις διακοπές του λόγω της επίθεσης στο τρένο του Βίρτσμπουργκ τη Δευτέρα το βράδυ, βρισκόταν απόψε σε πτήση προς τις ΗΠΑ.

Στήριξη από Ομπάμα…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα προσφέρει βοήθεια και στήριξη προς τη Γερμανία όπου ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα εμπορικό κέντρο του Μονάχου. «Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τι ακριβώς συνέβη εκεί, όμως προφανώς οι καρδιές μας χτυπούν για εκείνους που ενδεχομένως έχουν τραυματιστεί» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, προτού εκφωνήσει μια ομιλία σε συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Λευκό Οίκο. «Δεσμευόμαστε ότι θα προσφέρουμε όλη την υποστήριξη που ενδεχομένως θα χρειαστούν» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

…και από Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε προσωπικό μήνυμα στήριξης στην καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ. Η Γαλλία συγκλονίστηκε πρόσφατα από μια τρομοκρατική επίθεση, την 14η Ιουλίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, στη Νίκαια, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 84 άνθρωποι.

Περιπολίες στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας

Οι αρχές της Αυστρίας βρίσκονται σε επικοινωνία με τις γερμανικές αρχές μετά την επίθεση στο Μόναχο και ενισχύονται οι αστυνομικές περιπολίες στην σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Οι αυστριακές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τη Γερμανία, αυξάνονται οι περιπολίες της αστυνομίας στην παραμεθόριο» επισήμανε ο Καρλ Χάιντς Γκρούντμπεκ.

Φ. Καραβίτη, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Sputnik, Βερολίνο, Γερμανία, Παρίσι, Γαλλία, Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: