ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. τσακώνονται σαν κοκόρια για τα κανάλια ενώ τα πάντα καταρρέουν




«Το γαρ πολύ της διαπλοκής γεννά παραφροσύνη», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή για τις ενστάσεις της Κομισιόν για τον σχετικό νόμο που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ζητούμε συγγνώμη γιατί βιαστήκαμε να υποθέσουμε ότι η ηχώ της διαπλοκής, η ΝΔ δηλαδή, ενδεχομένως να σιωπούσε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ασκεί δριμεία κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Έπρεπε να αναμένουμε ότι θα ταυτίζονταν -έστω και με χρονοκαθυστέρηση- με όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η ασυδοσία στον χώρο των ΜΜΕ. Για “καθεστώς” έγραψε το “Βήμα”, για “κόλαφο” μίλησε η “Καθημερινή”. Αναμάσησε και τους δύο όρους ή ΝΔ».

«Προβλεπόμενοι και θλιβεροί», καταλήγει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση της ΝΔ στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Μοιραίοι άνθρωποι της Κυβέρνησης κάθε εβδομάδα εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Τη μία για την οικονομία. Την άλλη για την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ δίνοντας απάντηση στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παραζαλισμένοι από τις επιστολές- χαστούκια που πέφτουν σύννεφο, καταφεύγουν σε παραληρηματικές ανακοινώσεις. Έχουν τη συμπάθειά μας», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: «Η επιστολή- κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει το σχέδιο της Κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες και να ελέγξει τη ενημέρωση των Ελλήνων», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του “Υπουργού Προπαγάνδας”, η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης. Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και σημείωσε πως η απάντηση που έσπευσε να εκδόσει ο κ. Παππάς, είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται.

«Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό. Το σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει. Ο νόμος “Παπά- Σπίρτζη” πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από “Υπουργούς – καναλάρχες”», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας πως «οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οφείλουμε αντίδραση σε κάθε μεθόδευση αυταρχισμού σε θέματα θεσμών και Δημοκρατίας την οποία επιχειρεί να πλήξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου».

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΡΕΤΣΟΥ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ενδεχόμενο υποχώρησης από τις αρχικές και συλλογικές αποφάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για «απλή αναλογική» φαίνεται να υπονοεί κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο και όσα είπε χθες η Φώφη Γεννηματά επ’ αυτού, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπενθυμίζει ότι στις 50 προτάσεις που επεξεργάστηκε η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πραγματοποιήθηκε 14-15 Μαΐου, «δηλαδή σε χρόνο προτού η κυβέρνηση ανακοινώσει την πρωτοβουλία της για αλλαγή του εκλογικού νόμου», ρητά αναφέρεται: «Ριζική αλλαγή του Εκλογικού Νόμου. Καθιέρωση της απλής αναλογικής. Διατήρηση του 3% ως ελάχιστου ποσοστού εισόδου στη Βουλή».

Επιπλέον, παραπέμπει ως προς αυτό και σε σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ-εταίρου του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην εφημερίδα «Free Sunday», όπου ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρει: «Σταθερά έχουμε τη θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, η οποία είναι και μία από τις πενήντα θέσεις της νέας προοδευτικής πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που παρουσιάστηκε δημόσια μετά την πρόσφατη προγραμματική Συνδιάσκεψη. Είναι φανερό ότι η πρόταση για απλή αναλογική δεν μπορεί παρά να στηριχθεί».

Επισημαίνει ακόμη συνέντευξη, του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», εντός της περασμένης εβδομάδας, όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εμείς έχουμε πάρει μία ομόφωνη απόφαση στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν από λίγους μήνες για συγκεκριμένες προβλέψεις στον εκλογικό νόμο και σε αυτές τις ομόφωνες προτάσεις θα παραμείνουμε πιστοί, τόσο σε σχέση με την κατάργηση του “μπόνους” όσο και με το όριο εισόδου στη Βουλή, και, προφανώς για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: