Συντομεύει το ταξίδι του στην Ευρώπη ο Ομπάμα: Θα προλάβει να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα;




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα ταξιδέψει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο Ντάλας, όπου πέντε αστυνομικοί δολοφονήθηκαν από πυρά ένοπλου, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος με δήλωση του εκπροσώπου του από την Πολωνία.

Ο κ. Ομπάμα, που βρίσκεται στην Βαρσοβία για τη Σύνοδο Κορυφής του NATO, θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον την Κυριακή το βράδυ, συντομεύοντας κατά μία μέρα το ταξίδι του στην Ευρώπη και δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Σεβίλλη στην Ισπανία, τόνισε η αμερικανική προεδρία.

Σημειώνεται ότι στο επίσημο σημερινό Πρόγραμμα που έδωσε ο Λευκός Οίκος στη δημοσιότητα, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την οποία διέρρευσε χθες το Μέγαρο Μαξίμου.  Προφανώς η συνάντηση, εάν πραγματοποιηθεί, θα γίνει στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ και δεν είναι διμερής. Βεβαίως σημασία έχει να πραγματοποιηθεί η συνομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο άσχετα από τη μορφή που θα της δώσει το αμερικανικό Πρωτόκολλο. Το ίδιο συνέβη τον περασμένο Απρίλιο και με την περίπτωση του Ταγίπ Ερντογάν, που ο κ. Ομπάμα τον συνάντησε την τελευταία στιγμή και για μερικά λεπτά.

Στο επίσημο πρόγραμμα αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα λάβει μέρος στη σύνοδο και θα έχει συναντήσεις με την κ. Μέρκελ και τους κ. Ολάντ, Κάμερον, Ρέντσι και Ποροσένκο.

ΕΔΩ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ Αθηναϊκού Πρακτορείου

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας, τον Ντέιβιντ Μπράουν, όσο και με την υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του, τη Λορέτα Λιντς, και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη δολοφονία πέντε αστυνομικών στην πόλη αυτή του Τέξας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του εκ μέρους όλης της χώρας στον αρχηγό Μπράουν για τους αστυνομικούς οι οποίοι σκοτώθηκαν χθες βράδυ», ανέφερε ο Έρνεστ από την Βαρσοβία, όπου βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος για τη Σύνοδο Κορυφής του NATO.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι τηλεφώνησε στον δήμαρχο του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να προσφέρει υποστήριξη μετά τον φόνο πέντε αστυνομικών και τον τραυματισμό έξι άλλων σε συντονισμένη επίθεση στην πόλη.

Ο Ομπάμα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι γνωστά όλα τα γεγονότα σχετικά με τους πυροβολισμούς, τόνισε όμως ότι επρόκειτο για μια “άγρια, υπολογισμένη και ποταπή επίθεση”, για την οποία “δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΠΑΜΑ, όπως το έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Εκπροσώπου του Λευκού Οίκου:

THE WHITE HOUSE – Office of the Press Secretary – July 8, 2016
DAILY GUIDANCE AND PRESS SCHEDULE FOR –  SATURDAY, JULY 9, 2016

In the morning, the President will attend a NATO session on Afghanistan followed by a session of the North Atlantic Council at PGE Narodowy.
In the afternoon, the President will attend a NATO-Ukraine Commission meeting.

Later in the afternoon, the President will hold a quint meeting with Prime Minister David Cameron of the United Kingdom, President Francois Hollande of France, Chancellor Angela Merkel of Germany and Prime Minister Matteo Renzi of Italy with President Petro Poroshenko of Ukraine.  Afterward, the President will hold a press conference.

In the evening, the President will depart Warsaw, Poland and travel to Madrid, Spain. The President will remain overnight in Madrid.

9:00AM THE PRESIDENT attends a NATO session on Afghanistan
PGE Narodowy, Warsaw, Poland

12:00PM THE PRESIDENT attends a session of the North Atlantic Council

PGE Narodowy, Warsaw, Poland

3:00PM THE PRESIDENT attends a NATO-Ukraine Commission meeting
PGE Narodowy, Warsaw, Poland

4:35PM THE PRESIDENT holds a quint meeting with Prime Minister David Cameron of the United Kingdom, President Francois Hollande of France Chancellor Angela Merkel of Germany, Prime Minister Matteo Renzi of Italy and President Petro Poroshenko of Ukraine
PGE Narodowy, Warsaw, Poland

6:25PM THE PRESIDENT holds a press conference
PGE Narodowy, Warsaw, Poland

7:55PM THE PRESIDENT departs Warsaw, Poland en route Madrid, Spain
Warsaw Chopin Airport

11:00PM THE PRESIDENT arrives Madrid, Spain
Torrejón Air Base

http://mignatiou.com/2016/07/lefkos-ikos-kamia-sindesi-tis-epithesis-sto-ntalas-me-egchoria-i-diethni-tromokratia/

http://mignatiou.com/2016/07/taftopiithike-enas-apo-tous-skopeftes-tou-ntalas-ethniko-penthos-stis-ipa/

http://mignatiou.com/2016/07/chaos-nekri-ke-vomves-o-apolitos-panikos-sto-ntalas-meta-tis-epithesis-kata-astinomikon/

http://mignatiou.com/2016/07/i-via-odigi-se-antivia-o-eleftheros-skopeftis-ithele-na-skotosi-lefkous-astinomikous/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: