Σφοδρή επίθεση Λεβέντη σε ΠΑΣΟΚ και Γεννηματά για μη ψήφιση εκλογικού νόμου




Επίθεση στη ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, για την άρνηση τους να στηρίξουν με τη ψήφο τους τον εκλογικό νόμο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας και όχι αυτοδύναμες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την ότι αθετεί δεσμεύσεις του ίδιου του κόμματος της.

«Δεν θα έχουμε ακυβερνησία με την απλή αναλογική. Και θα μείνει ιστορικό στίγμα και για το ΠΑΣΟΚ και για το Ποτάμι αν δεν την ψηφίσει. Και λέω στηΝ κ. Γεννηματά. Τη νύκτα των εκλογών, πως θα απολογηθεί όταν δει τον γύρο θριάμβου του κ. Μητσοτάκη;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης και πρόσθεσε: «Κάθε ένας έχει τις ευθύνες του στην αίθουσα. Να μην ξεχάσει η κ. Γεννηματά ότι τιμωρεί ο λαός όταν προδίδονται οι θεμελιακές θέσεις για την Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι το εκλογικό νομοσχέδιο δεν αφορά τους επόμενους λίγους μήνες, αλλά το μέλλον της χώρας, ενώ συνέχισε την διμέτωπη επίθεση του λέγοντας: «Αν πτώχευσε η χώρα, από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις πτώχευσε. Στην ΝΔ έχουν δίκιο να τάσσονται με την ενισχυμένη αναλογική, γιατί με αυτήν γαλουχήθηκαν. Εκείνο, όμως, που με εκπλήσσει είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ. Αναζητούν τα στελέχη του δικαιολογίες και προφάσεις να μην ψηφίσουν. Λέει η ΝΔ ότι η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη. Τον Σεπτέμβριο, αν δεν έφταναν οι βουλευτές του κ. Καμένου, δεν θα προσέτρεχαν στην Ένωση Κεντρώων και στη κ. Γεννηματά»;

Και ο Βασίλης Λεβέντης συνέχισε: «Δεν χρειάζεται η χώρα την Κυριακή να γίνονται εκλογές και την Δευτέρα να έχουμε κυβέρνηση. Γιατί δεν θα είναι αποτέλεσμα έντιμων διαβουλεύσεων. Στη ΝΔ να μιλούν για ανάγκη κυβέρνησης αυτοδύναμης και ενσπείρουν φοβικά σύνδρομα. Είναι ανώριμη, δεν μπορεί να πιάσει τα μηνύματα των καιρών. Λένε ενεργεί μετά δόλου ο κ. Τσίπρας, κάνει νόμο για να κόψει τη φόρα της ΝΔ. Γιατί δεν κοιτάμε αν είναι καλό για τη χώρα αυτός ο νόμος. Είναι βόμβα για την ίδια τη ΝΔ και όχι για τη χώρα αυτός ο νόμος. Αλλά εσείς δεν μπορείτε να ζείτε με την κουλτούρα της συνεργασίας».

«Αν μια φορά πρέπει να λειτουργήσει η συνείδηση του βουλευτή είναι αυτή», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επισημαίνοντας την ανάγκη για κυβερνήσεις συνασπισμού και όχι μονοκομματικές για το καλό της χώρας, όπως είπε. Ακόμα, ανέφερε ότι «δεν είναι δεκανίκι του κ. Τσίπρα», σημειώνοντας ότι «αυτό θα φανεί μετά τις εκλογές γιατί η Ένωση Κεντρώων θα είναι το κόμμα που θα στηρίξει τους φτωχούς, ενώ ξαναεπιτέθηκε στην κ. Γεννηματά.

«Θα τιμωρηθεί η κ. Γεννηματά από τον ελληνικό λαό. Ένα κόμμα που είχε στην ιδρυτική του διακήρυξη την απλή αναλογική και αφού ο κ. Παπανδρέου την πρόδωσε, τώρα έρχεται ξανά το ΠΑΣΟΚ και δεν την ψηφίζει και δίνει τη νίκη στη Δεξιά. Την νύχτα που θα κάνει το γύρο του θριάμβου η ΝΔ εσείς δεν θα είστε στην αίθουσα κ. Γεννηματά», είπε και έστρεψε τα βέλη του εκ νέου στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Μιλάτε στη ΝΔ ότι η κυβέρνηση κάνει αντιλαϊκά μέτρα. Και είναι αλήθεια. Εσείς όμως τι κάνατε; Φιλολαϊκά; Όταν κόβατε από όλο τον κόσμο μισθούς συντάξεις, όταν ψηφίζατε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια; Έπρεπε να δείξετε ωριμότητα και να αποδεχόσασταν νέα πράγματα που φέρνουν προοδευτικότητα στην χώρα. Γιατί εσείς κάνατε τρεις εκτροπές. Σέρνατε το μήνυμα της χαμένου ψήφου, κλέβατε έδρες, και την επομένη κάνατε τα ρουσφέτια σας. Αυτές τις χρυσές μέρες θέλετε», υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης.

Νατάσα Θωμά, AΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: