Επίθεση ελεύθερων σκοπευτών εναντίον αστυνομικών: Τέσσερις νεκροί οκτώ τραυματίες




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι νεκροί.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Ο ύποπτος για τις δολοφονίες των τεσσάρων αστυνομικών και των τραυματισμών άλλων οκτώ, που είχε εντοπιστεί σε γκαράζ στο κέντρο του Ντάλας παραδόθηκε στις αρχές σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τέταρτος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά των δύο ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλας, σύμφωνα με ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πυροβολισμοί δέχτηκαν 11 συνολικά αστυνομικοί εκ των οποίων οι τρεις ήταν νεκροί δύο αστυνομικοί ήταν στο χειρουργείο κι ένας ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ:Εντεκα αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στο Ντάλλας από ελεύθερους σκοπευτές στη διάρκεια διαδηλώσεων για τα θανατηφόρα πυρά της αστυνομίας κατά Αφροαμερικάνων στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, σύμφωνα με τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας.

Ο Ντέιβιντ Μπραουν δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 10 αστυνομικούς, οι τρεις από τους οποίους είναι νεκροί. Δύο αστυνομικοί είναι στο χειρουργείο κι ένας ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι, ενώ “διεξάγονται εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό τους,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπραουν.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Δέκα είναι οι αστυνομικοί που πυροβολήθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας για τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά Αφροαμερικανών, μεταδίδει το πρακτορείο MSNBC. Τρεις από αυτούς είναι νεκροί.

Οι αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στο Τέξας στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της αστυνομίας για τα τραγικά συμβάντα στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, σύμφωνα με την τηλεόραση KDFW TV στο Ντάλας.

Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των υπολοίπων αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικοί φαίνεται ότι δέχθηκαν τους πυροβολισμούς στη διάρκεια διαδήλωσης στο πάρκο Belo Garden του Ντάλας.

Πάντως ξεφεύγει πάλι η κατάσταση στις ΗΠΑ μετά τις δυο δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς καθώς σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βιας δύο ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί να πέσουν νεκροί και τουλάχιστον άλλοι πέντε να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού της αστυνομίας στο Ντάλας, οι δύο ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ από κάποιο υψηλό σημείο. Συνολικά 10 αστυνομικοι δέχθηκαν τα πυρά τους. Τρεις είναι οι νεκροί, δύο βρίσκονται στο χειρουργείο και τρεις εκτιμάται ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Φωτογραφία via Twitter @ksatnews
Φωτογραφία via Twitter @ksatnews

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ από την αστυνομία της Μινεσότα, αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.

Ο Γιάνεζ μαζί με το συνάδελφό του Τζόζεφ Καούσερ που υπηρετούν στην τοπική αστυνομία για τέσσερα χρόνια, ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές.

Οι Αφροαμερικανοί που δολοφονούνται από την αστυνομία αντιπροσωπεύουν ένα “σοβαρό πρόβλημα” στις ΗΠΑ, δηλώνει ο Μπαράκ Ομπάμα

Οι δολοφονίες δύο Αφροαμερικανών τις τελευταίες δύο ημέρες, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί, με τον ερασιτεχνικό φακό να καταγράφει και τα δύο περιστατικά, υπογραμμίζουν ένα «σοβαρό πρόβλημα» της αμερικανικής κοινωνίας, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Το να παραδεχθούμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα δεν αντίκειται σε καμία περίπτωση στον σεβασμό που νιώθουμε και την αναγνώρισή μας προς του την τεράστια πλειονότητα των αστυνομικών οι οποίοι διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να μας προστατεύσουν καθημερινά» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου μετά τον θάνατο την Τρίτη του Άλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα και τον θάνατο χθες Τετάρτη του Φιλάντο Καστίλε στο Φάλκον Χάιτς στη Μινεσότα.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι αυτά τα φονικά περιστατικά με πυροβολισμούς δεν είναι μεμονωμένα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Είναι ενδεικτικά των ευρύτερων προκλήσεων (που αντιμετωπίζουμε) στους κόλπους του δικαστικού μας συστήματος» επισήμανε, όπως επίσης «των φυλετικών ανισοτήτων που εμφανίζονται στο σύστημα χρόνο με τον χρόνο κι έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και πολλών κοινοτήτων».

Ουάσινγκτον, United States, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, AFP Μινεάπολη , United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: