Η αστυνομία ομιλεί για “τουλάχιστον έξι” νεκρούς στο Μόναχο σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ




ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Για «τουλάχιστον έξι» νεκρούς «και άγνωστο αριθμό τραυματιών» στο εμπορικό κέντρο «Olympia» κάνει λόγο το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Μονάχου.

Στο μεταξύ από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus στο κέντρο της πόλης αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν «λάθος συναγερμός».

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: «Περισσότεροι δράστες» επιχειρούν στο Μόναχο, εκτιμά η αστυνομία της γερμανικής πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N24, ότι εμπλέκονται στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε σε εμπορικό κέντρο, στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου. Επίσης μιλούν για “πολλούς νεκρούς”.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Για «περισσότερους νεκρούς» από τον έναν που είχε αρχικά επιβεβαιωθεί κάνει λόγο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, αναφερόμενος στο περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εμπορικό κέντρο «Olympia», στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Focus, ο δράστης διαφεύγει και η Αστυνομία της πόλης έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τον δρόμο, ενώ έχει διακοπεί η συγκοινωνία με το μετρό σε όλη την πόλη. Με νεότερη ανακοίνωσή της η Αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν όλους τους δημόσιους χώρους.

Στο μεταξύ το περιοδικό αναφέρει ότι μάρτυρες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς και αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus, στο κέντρο του Μονάχου.

Βερολίνο, Germany, ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η αστυνομία του Μονάχου ενημέρωσε ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες από την επίθεση εναντίον του εμπορικού κέντρου, ανέφερε το Sky News. Επίσης μετέδωσε ότι οι δράστες ήταν δύο ή και περισσότεροι.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Για έναν νεκρό και δέκα τραυματίες κάνει λόγο η Βαυαρική Ραδιοφωνία (BR), αναφερόμενη σε πληροφορίες σχετικά με τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν νωρίτερα απόψε σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από εκατοντάδες άνδρες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, υπάρχουν φωτογραφίες αυτοπτών μαρτύρων στις οποίες εικονίζεται τουλάχιστον ένανς άνθρωπος που κείτεται, πιθανότατα νεκρός, στο έδαφος.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τς πληροφορίες για θανάτους και τραυματισμούς, μίλησε πάντως για “κάτι μεγαλύτερο” από ό,τι είχε αρχικά περιγραφεί.

Βερολίνο, Germany, ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από ένα εμπορικό κέντρο του Μονάχου όπου ακούστηκαν πυρά πριν από λίγο, όπως γνωστοποίησε μια εκπρόσωπός της.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τραυματίες ή το ποιος άνοιξε πυρ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως «έχουμε πρόβλημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP Βερολίνο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: