Ο Κρεμαστινός έβαλε φωτιά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη: Επίθεση στον Θεοχαρόπουλο




Επιστολή διαμαρτυρίας στον γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Β. Κεγκέρογλου έστειλε η ΔΗΜΑΡ με αφορμή «απαξιωτικές δηλώσεις» όπως αναφέρει του Δημήτρη Κρεμαστινού για τον πρόεδρο του κόμματος, Θεοχάρη Θεοχαρόπουλο, σχετικά με την διαφοροποίησή του και την ψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο .

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τη δήλωση του κ. Κρεμαστινού και απευθύνεται στον κ. Κεγκέρογλου για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες .

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κρεμαστινός, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, δήλωσε πως «δεν θα μας επιβάλει το 0,1% την άποψή του για τον εκλογικό νόμο» και επιτιθέμενος στον κ. Θεοχαρόπουλο, είπε ότι έγινε βουλευτής από ψήφους του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια.

«Αν ξαναβγεί βουλευτής, να μου στείλετε τηλεγράφημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κρεμαστινός υποστήριξε ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα του έχει ιστορία 30 χρόνων, ενώ η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα του 0,1% και του 0,2%.

Την Τρίτη κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη θέσπιση της απλής αναλογικής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης. Μόνη παραφωνία αναμένεται να είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η ΔΗΜΑΡ, με απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, αποφάσισε ότι «η θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών θα υποστηριχθεί καθώς αποτελεί θέση μας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: