Ο Ερντογάν αρνήθηκε να διαφύγει μέσω των ελληνικών νησιών, σύμφωνα με τον Τύπο




Στα ελληνικά νησιά πρότεινε στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να τον μεταφέρει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που διέμενε στο Μαρμαρίς το βράδυ του πραξικοπήματος ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος θυμωμένος απάντησε: “Τι δουλειά έχω εγώ στα ελληνικά νησιά. Εγώ σε ρώτησα πως μπορούμε να πάμε στην Πόλη”.

Σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα Πόστα, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείο Σερκάν Γιαζιτζί είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος τον ρώτησε ποιος ήταν ο πιο σύντομος δρόμος να πάνε μέσω θαλάσσης. Εκείνος του απάντησε πως θα μπορούσαν να πάνε από το Ντάλαμαν αλλά θα περνούσαν μπροστά από την Ναυτική Στρατιωτική Βάση Ακσάς και τότε ο Πρόεδρος Ερντογάν του είπε δεν γίνεται. Τότε ο Γιαζιτζί του είπε ότι τα ελληνικά νησιά είναι πολύ κοντά από εκεί και θα μπορούσε να τον πάει. Ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ήρεμος τότε έχασε την ψυχραιμία του.

Ανέφερε πως το πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν έλαμψε και χαμογέλασε μόνο όταν μια ώρα μετά που κάλεσε μέσω του CNN Turk από το Facetime τον λαό να βγει στους δρόμους και ενημερώθηκε ότι ο λαός βγήκε και αντιστεκόταν στα τανκ και πήραν το αεροδρόμιο από τους πραξικοπηματίες.

Ο Γιαζιτζί λέει ότι τον άκουσε κάποια στιγμή να μιλάει στο τηλέφωνο λέγοντας με υψωμένη τη φωνή του: “Αν εκείνοι έχουν τανκ εμείς έχουμε πίστη. Αντισταθείτε. Αν χρειαστεί θα πεθάνουμε”.

Άννα Ανδρέου, Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: