Λευκός Οίκος: Καμία σύνδεση της επίθεσης στο Ντάλας με εγχώρια ή διεθνή τρομοκρατία




Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο δράστης της επίθεσης στο Ντάλας στην οποία σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί δεν είχε καμιά σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι οι ερευνητές πλέον αποκλείουν δημόσια την πιθανότητα το πρόσωπο που διέπραξε αυτή τη φρικιαστική πράξη βίας να είχε οποιουδήποτε είδους σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις, είτε στις ΗΠΑ είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαρσοβία, όπου ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του NATO.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει σύνδεση με μια τρομοκρατική συνωμοσία οποιουδήποτε είδους», πρόσθεσε ο Έρνεστ.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας επισήμανε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τοπικούς αξιωματούχους στο Ντάλας και τους προσέφερε κάθε βοήθεια.

Ο Έρνεστ ανέφερε ακόμη πως ο Μπαράκ Ομπάμα ανησυχεί βαθιά για το πόσο εύκολα μπορεί οποιοσδήποτε στις ΗΠΑ να αποκτήσει όπλα.

«Οι επιπτώσεις που έχει η ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί όπλα στις κοινότητές μας είναι κάτι που ανησυχεί πολύ» τον Ομπάμα, σημείωσε ο εκπρόσωπός του.

http://mignatiou.com/2016/07/i-via-odigi-se-antivia-o-eleftheros-skopeftis-ithele-na-skotosi-lefkous-astinomikous/\

http://mignatiou.com/2016/07/taftopiithike-enas-apo-tous-skopeftes-tou-ntalas-ethniko-penthos-stis-ipa/

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters Βαρσοβία, Poland

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: