Και το Mega υπέβαλε αίτηση για τηλεοπτική άδεια: Ραντεβού τον Αύγουστο έδωσε ο Παππάς!




Κατατέθηκαν οι φάκελοι των ενδιαφερομένων σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ). Η προκήρυξη του διαγωνισμού έληξε στις 15:00 και οι έντεκα φάκελοι που κατατέθηκαν αφορούν τα εξής επιχειρηματικά σχήματα:

1. Σκάι (Ειδήσεις ντοτ κομ – Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρία Παροχής πληροφοριών και Ενημέρωσης)

2. Star Channel (Νέα Τηλεόραση Α.Ε.)

3. ANTENNA TV A.E.

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA (Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ (Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – Ανώνυμος Εταιρία)

8. EPSILON TV (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)

9. Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου (Ανώνυμη Εταιρία)

10. MEGA CHANNEL (Τηλέτυπος Α.Ε.)

11. City News ART TV

Μία ώρα μετά τη λήξη της προθεσμίας άρχισε η αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί εάν οι φάκελοι περιέχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η διαδικασίαπραγματοποιείται σε αίθουσα της ΓΓΕΕ, παρουσία των νόμιμων εκπροσώπων των υποψηφίων.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του, χαιρέτισε την επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και έδωσε ραντεβού για τη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής: «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μίας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής “κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί”. Οι έντεκα υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός. Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν».

Δ.Β.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: