Ιταλία: Τα πτώματα 22 συνανθρώπων μας εντοπίστηκαν πάνω σε φουσκωτή λέμβο




Τα πτώματα 21 γυναικών και ενός άνδρα βρέθηκαν την Τετάρτη πάνω σε μια λέμβο στην οποία επέβαιναν μετανάστες, στην Μεσόγειο, ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF).

Η οργάνωση τόνισε πως περισσότεροι από 200 άνθρωποι που επέβαιναν από την φουσκωτή λέμβο διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ένα από τα σκάφη των MSF. Όπως επισημαίνεται, οι σοροί βρίσκονταν «για ώρες» στην λέμβο.

Δεν χορήγησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέχρι την Δευτέρα, 79.861 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν δια θαλάσσης στην Ιταλία μέσα στο 2016, ενώ περίπου 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι στη Μεσόγειο μέχρι στιγμής φέτος.

Σε περισσότερους από 3.200 ανήλθαν οι μετανάστες που διασώθηκαν, σε μια ημέρα, στη Μεσόγειο

Συνολικά περισσότεροι από 3.200 μετανάστες διασώθηκαν χθες στη Μεσόγειο σε 25 επιχειρήσεις που έγιναν σε μια ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική ακτοφυλακή.

Μια σορός βρέθηκε πάνω σε ένα από τα σκάφη που χρησιμοποιούσαν οι μετανάστες, διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ιταλική ακτοφυλακή, η οποία συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών.

Σε αυτές μετείχαν πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού, όπως και πλοία της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Δύναμης στη Μεσόγειο (Eunavfor Med) και των μκο οργανώσεων Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), Sea Watch και MOAS.

Επίσης μετείχε και ένα ιδιωτικό ρυμουλκό.

Με τις νέες αυτές αφίξεις ανέρχεται σε άνω των 80.000 ο συνολικός αριθμός των μεταναστών, στην πλειονότητά τους Αφρικανών, που έχουν φτάσει στην Ιταλία από τις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με καταμέτρηση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

AFP-ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters Ρώμη, Italy

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: