Ο Μόντι επιλέγει αμερικανικά: Αεροσκάφη Ρ-8 Poseidon από τις ΗΠΑ αγοράζει η Ινδία




Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι έδωσε την έγκρισή του για την αγορά τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και διεξαγωγής ανθυποβρυχιακού πολέμου από τις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας την πρόθεση της κυβέρνησής του, για την ανάπτυξη των διμερών αμυντικών σχέσεων ΗΠΑ-Ινδίας, σε στρατηγικό επίπεδο, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο αναφορές τοπικών ΜΜΕ.

Η εφημερίδα “The Times of India” σε δημοσίευμά της, αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας, στην οποία προεδρεύει ο Μόντι για την αγορά τεσσάρων αεροσκαφών Poseidon-8I, με οικονομικό κόστος μεγαλύτερο του ενός δισ. Δολαρίων.

Πρόκειται για αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης μακράς ακτίνας δράσης, αλλά και διεξαγωγής ανθυποβρυχιακού πολέμου.
“Η υπογραφή του συμβολαίου με την αμερικανική εταιρία Boeing, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Η παράδοση του πρώτου P-8I στο ναυτικό της Ινδίας αναμένεται μέσα στα επόμενα τρία χρόνια,” ανέφερε το δημοσίευμα επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Το ναυτικό της Ινδίας, διαθέτει ήδη οκτώ αεροσκάφη του ίδιου τύπου, που αποκτήθηκαν στη διετία 2013-2015, υπό την υλοποίηση συμφωνίας οικονομικού ύψους 2,1 δισ. Δολαρίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua, Νέο Δελχί, Ινδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: