Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




H απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και το μακελειό στη Νίκαια είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στις εκδηλώσεις για καταδίκη του πραξικοπήματος της 25ης Ιουλίου 1974, στο θέμα των εκποιήσεων και στη φορολογία των ακινήτων.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Πραξικόπημα στην Τουρκία” αναφέρεται στην εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία, στα όσα διαδραματίζονται και στις διεθνείς αντιδράσεις καθώς και στις έκτακτες συσκέψεις στη Λευκωσία. Αλλού στις εσωτερικές τις σελίδες γράφει πως είναι ικανοποιημένο γενικά το ΥΠΕΞ για την έκθεση του Μπαν Κι -μουν για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Η “Α” προβάλλει επίσης τις επαφές του ΠτΔ στη Μογγολία.

Κάτω από τον τίτλο “La France en deuil” η “Σημερινή” γράφει στο κύριό της θέμα ότι παγκόσμιο σοκ προκαλεί το νέο τρομοκρατικό κτύπημα στη Νίκαια. Αλλού γράφει για τις αντιδράσεις των υπαλλήλων από την μετακίνηση του Γραφείου του Κτηματολογίου από τη Λάρνακα στο Παραλίμνι. Επίσης η “Σ” γράφει για μονασφαλιστικό ΓεΣΥ με…ουρά που θα κρίνει το μέλλον της προσπάθειας.

Ο “Φιλελεύθερος” με τίτλο στο κύριό του θέμα “Στο σφυρί πρώτες κατοικίες” γράφει ότι το δρόμο προς εκποίηση παίρνουν οι πρώτες κατοικίες μαζί με τρία ξενοδοχεία, οικόπεδα και άλλα και φιλοξενείται και έκθεση της ΚΤ για το θέμα. Αλλού γράφει για το μακελειό στη Νίκαια και τις παγκόσμιες αντιδράσεις. Επίσης ο “Φ” γράφει ότι στο τελικό στάδιο καταρτισμού βρίσκεται το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

“Φέρετρο η Νίκαια από ισλαμιστές” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Χαραυγή” που γράφει ότι αιματοκυλίστηκε η Νίκαια ανήμερα της εθνικής γιορτής. Αλλού αναφέρει πως εκδηλώθηκε πραξικόπημα στην Τουρκία και τανκς βρίσκονται στους δρόμους. Η “Χ” γράφει ακόμη ότι μικρό έως μηδενικό θα είναι το όφελος για μικρούς και μικρομεσαίους από τη νέα φορολογία στα ακίνητα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Πραξικόπημα για εκδίωξη του Ερντογάν” αναφέρεται στα διαδραματισθέντα στην Τουρκία και στις πρώτες δηλώσεις του Ερντογάν από το αεροδρόμιο Ατατούρκ. Αλλού αναφέρεται στο αιματοκύλισμα στη Νίκαια με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Επίσης προβάλλονται οι προσπάθειες για εξωραϊσμό της πλατείας της Τάλας.

ΚΥΠΕ – Κυριακή ΧριστοδούλουΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: