Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κόλπο Ερντογάν»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι μουεζίνηδες από τα τζαμιά κατέβασαν τον κόσμο στους δρόμους και στις πλατείες!. Οι απίστευτες επιθέσεις του ισλαμικού όχλου στους στρατιώτες. Ο «σουλτάνος» Ερντογάν παίρνει την εκδίκησή του χαράσσοντας με αίμα και βία την παντοκρατορία του!».

ΕΘΝΟΣ: «Πογκρόμ με φιρμάνι σουλτάνου»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μαζικές εκκαθαρίσεις σε Στρατό, Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Προαναγγέλλει επαναφορά της θανατικής ποινής. Σοκ στη διεθνή κοινότητα από τις πρωτοφανείς θηριωδίες σε βάρος των αιχμαλώτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στα άκρα η Τουρκία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πανίσχυρος ο πρόεδρος. Μαζικές «εκκαθαρίσεις» σε στρατό, Δικαιοσύνη και κράτος. Σεβασμό δικαιωμάτων ζητά η Ευρώπη. Ψυχρός πόλεμος Τουρκίας-ΗΠΑ για τον Γκιουλέν. Για τους πραξικοπηματίες. Ένα βήμα πριν από την επαναφορά της θανατικής ποινής!».

ΕΣΤΙΑ: «Η Ελλάς ενώπιον σπανίας ευκαιρίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής είναι ίσως μόνον η «κορυφή του παγόβουνου» του διχασμού της τουρκικής κοινωνίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι μέρες των μεγάλων μαχαιριών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε σαρωτικές εκκαθαρίσεις στον κρατικό μηχανισμό και προειδοποιεί για ανάλογες κινήσεις σε όλους τους θεσμούς. Χθες παρέστη στην κηδεία στενού συνεργάτη του. Ανησυχία διεθνώς για πιθανές εξελίξεις».

ΤΑ ΝΕΑ: «Προσφυγικό- Ανησυχίες για τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «εύκολες οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ δεν ήταν ποτέ. Τώρα γίνονται ακόμη δυσκολότερες καθώς η Ευρώπη εξαρτάται πλήρως από την Τουρκία και τη συνεργασία της τουρκικής ηγεσίας για την αντιμετώπιση της σημαντικότερης πρόκλησης που έχει μπροστά της, την προσφυγική κρίση».

KONTRA NEWS: «Αγρίεψαν οι τραπεζίτες απειλούν εκδότες και καναλάρχες»

Η εφημερίδα γράφει ότι « αποφασισμένοι να ρίξουν φέσι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες, εμφανίζονται διάφοροι μεγαλόσχημοι νταβαντζήδες των Μέσων Ενημέρωσης, οι οποίοι έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους τόκους και τις δόσεις των δανείων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αμερικανική «βοήθεια» κατά της φοροδιαφυγής»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την αμερικανική φορολογική υπηρεσία το γνωστό IRS προσεγγίζει και πάλι το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει δρομολογήσει για περαιτέρω ενίσχυση του «οπλοστασίου» του κατά της φοροδιαφυγής».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: