Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η ντροπή (και) του ΣΥΡΙΖΑ! »

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Κανείς δεν θέλει να ανοίξει τον φάκελο με τα μυστικά της Siemens. Δεν κατάφεραν 15 μήνες τώρα να μεταφράσουν το βούλευμα της υπόθεσης! Η υποκρισία του Μαξίμου, οι αστείες δικαιολογίες του υπ. Εξωτερικών και τα μισόλογα των δικαστών».

ΕΘΝΟΣ: «Πόλεμος για το φιάσκο Siemens»

Η εφημερίδα σημειώνει: «γιατί οδηγήθηκε σε αδιέξοδο η δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο. Το «γαϊτανάκι» ευθυνών ανάμεσα στην Εισαγγελία Εφετών και το υπουργείο Εξωτερικών. Ποιους κατηγορεί η κυβέρνηση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Παράνομες μειώσεις στα μερίσματα Δημοσίου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «χρέωσαν» τους συνταξιούχους με έξτρα περικοπές έως και 106 ευρώ το μήνα. Δεν αφαίρεσαν ούτε συμψήφισαν τις δύο παλαιότερες μνημονιακές περικοπές που κατήργησε ο νέος νόμος. Στελέχη του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων παραδέχονται το «τρικ», αλλά… νίπτουν τας χείρας τους».

ΕΣΤΙΑ: «Δικαίωσις για το Καστελλόριζο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δικαίωση για τις ελληνικές θέσεις, όσον αφορά στο Καστελλόριζο, συνιστά η απόφασις του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης για την Νότιο Σινική Θάλασσα».

Η ΑΥΓΗ: «Η Siemens στη…Γη της Εισαγγελίας» Σύμφωνα με την εφημερίδα : «Επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για τις μίζες της Siemens από πράξεις ή παραλείψεις της Εισαγγελίας Εφετών. Άμεσος ο κίνδυνος οριστικής παραγραφής των αδικημάτων και αθώωσης των κατηγορουμένων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δυσωδία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Το σκάνδαλο με τις μίζες. Η δίκη αναβλήθηκε επ’ αόριστο με τη δικαιολογία ότι η υπηρεσία του υπ. Εξωτερικών δεν είχε έτοιμη τη μετάφραση του βουλεύματος. Δάνεια σε ΜΜΕ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ. Η μισή δανειοδότηση της Τράπεζας Πειραιώς στα ΜΜΕ έχει καταγγελθεί, όπως και το 90% των δανείων προς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Επέμβαση ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «με μια δύναμη 65 αστυνομικών που έκαναν έφοδο σε σπίτια και στέκια προχθές στα Εξάρχεια, η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε ένα από τα πιο οργανωμένα κυκλώματα ναρκωτικών,, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι τα Εξάρχεια δεν «υπακούουν» σε άλλους νόμους».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συγκροτούν μέτωπο κατεδάφισης σε ό,τι απέμεινε όρθιο στα Εργασιακά»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με τις πλάτες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, κυβέρνηση και εργοδότες προχωρούν στη χάραξη «κοινής γραμμής» στα Εργασιακά, ώστε απρόσκοπτα να συνεχιστεί το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο μοιραίος εκβιασμός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «δεν φαίνεται να αποδίδουν για την κυβέρνηση οι παρασκηνιακές πιέσεις, ενίοτε και εκβιασμοί, για την εξασφάλιση της πολυπόθητης πλειοψηφίας των διακοσίων βουλευτών για την ψήφιση του εκλογικού νόμου».

KONTRA NEWS: «Με μαϊμού τραπεζικές ενημερότητες πάνε να αρπάξουν άδειες για κανάλια»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με μαϊμού τραπεζικές ενημερότητες συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες τρεις νταβατζήδες της ενημέρωσης!».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στάση πληρωμών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μόνο τον Μάιο οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,25 δισ. Φόβοι για έκρηξη των ληξιπρόθεσμων σε επίπεδα πάνω από 95 δισ. το 2016. Στοίχημα για την κυβέρνηση, εάν θα καταφέρει να εισπράξει φόρους 30 δισ. έως το τέλος του έτους».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Με φουλ τις μηχανές η Cosco στον Πειραιά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: « «πάση δυνάμει» για το λιμάνι του Πειραιά πλέει ο κινεζικός ναυτιλιακός όμιλος Cosco, ο οποίος προκειμένου να μετατρέψει τον ΟΛΠ σε «maritime city» εγκαταλείπει την πρώτη βάση που απέκτησε στην Ευρώπη, το λιμάνι της Νάπολης».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: