Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τέλος στις άδειες οικοδόμησης»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ανατροπή-σοκ για χιλιάδες ιδιοκτήτες γης! Θα περάσει αυτή η παράλογη τροπολογία; Ακόμα και τα οικόπεδα που συνορεύουν με επαρχιακές οδούς χάνουν την αξία τους και μετατρέπονται πλέον σε αγροτεμάχια».

ΕΘΝΟΣ: «Νέο μοντέλο για τα κόκκινα δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τα εργαλεία για οριστική διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Στόχος να μειωθούν κατά 41 δισ. μέχρι το 2019. Προβλέπεται η πώληση σε funds μόνο των 5 από τα 108 δισ.»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Γέροντας Παϊσιος ο Άγιος του λαού σύμβολο του Έθνους»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994): Μία πύρινη φλόγα ανιδιοτελούς αγάπης… Προφήτης, Απόστολος, Ευαγγελιστής! Σταλαγματιές από τη ζωή και τη διδασκαλία του κορυφαίου μύστη των τελευταίων αιώνων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέο μπάχαλο με δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «3.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση μετά από λάθος του Taxis που δεν καταλόγισε το τέλος επιτηδεύματος. Εκκρεμεί η υποβολή 700.000 δηλώσεων μόλις 4 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας».

ΕΣΤΙΑ: «Πώς δικαιώνεται ο ευρσκεπτικισμός»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή. Καθώς η δημοσιονομική κρίσις διογκώνεται και εξαπλώνεται και η προσφυγική κρίσις συνεχίζεται».

Η ΑΥΓΗ: «Ρήγμα από την Deutsche Bank στο γερμανικό δόγμα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα :»ο επικεφαλής οικονομολόγος tης Deutsche Bank καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διασώσει τις ευρωτράπεζες με 150 δισ. ευρώ. Τσακαλώτος- Σαπέν: Λιγότερη λιτότητα και πειθαρχία στην Ιβηρική».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Βγήκαν τα μαχαίρια για τις άδειες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο ένας υποψήφιος ελέγχει τον άλλο στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την Πέμπτη ο τελικός κατάλογος με τους διεκδικητές, χωρίς Γιώργο Καρατζαφέρη και πιθανότατα, χωρίς το Mega. Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα των Alpha, Star ΚΑΙ E TV».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Χαλάρωση των capital controls»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μέτρα χαλάρωσης των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων προανήγγειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ανατροπές- φωτιά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «αρχίζει σήμερα ο «κοινωνικός διάλογος» στο υπουργείο Εργασίας για τα Εργασιακά, μετά από πρόσκληση του Γ Κατρούγκαλου, που προσπαθεί να θολώσει τα νερά για όσα συζητάει με το κουαρτέτο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Παράθυρο Στουρνάρα στα capital controls»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σημαντική ανάσα για την αγορά αναμένεται να αποτελέσει το πακέτο μέτρων για τα capital controls που έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα της Ελλάδος και έχει διαβιβαστεί στην τρόικα για έγκριση».

KONTRA NEWS: «Τι φοβάται ο Ιβαν και έστησε offshore εταιρεία στην Κύπρο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «για να αποφύγει προφανώς τον έλεγχο νομιμότητας κεφαλαίων στην Ελλάδα, ο Ιβάν Σαββίδης έστησε εταιρεία στην Κύπρο, με μετοχικό κεφάλαιο εννέα εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «7 βήματα χαλάρωσης των capital controls»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πλήρης άρση απαγόρευσης της πρόωρης αποπληρωμής δανείων. Αυξάνονται οι συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας στο εξωτερικό. Ελεύθερες οι αναλήψεις για το νέο χρήμα που έρχεται μέσω εμβασμάτων»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στοιίχημα η αύξηση του ΑΕΠ κατά 30 δισ. στην τετραετία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η αύξηση του ΑΕΠ κατά 30% στην 4ετία 2017-2020, η μείωση του αριθμού των ανέργων κατά 283 χιλιάδες άτομα στην ίδια περίοδο και η δημιουργία 322 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας είναι τα «στοιχήματα» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο έως το 2020».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: