Φεστιβάλ Πολιτισμού στα Χανιά: 85 εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης




Σε ένα διαρκές φεστιβάλ πολιτισμού μετατρέπεται, το φετινό καλοκαίρι, η πόλη των Χανίων καθώς η πολιτιστική επιχείρηση του δήμου ΚΕΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ διοργανώνει 85 εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και σε περιαστικές περιοχές του δήμου.

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, παραδοσιακές εκδηλώσεις συνθέτουν το κυρίως πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι που φιλοξενείται κυρίως στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, ενώ οι διοργανωτές «αποκεντρώνουν» την τέχνη δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν και πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του Καλλικρατικού δήμου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ακόμα και υπαίθριες προβολές ταινιών. Στόχος της προσπάθειας είναι να «γεμίσουν» με πολιτισμό οι γειτονιές μέσα και έξω από την πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο άλσος των Αγίων Αποστόλων σε αύλειους χώρους εκκλησιών και σχολείων σε χώρο των τάφων των Βενιζέλων, στο Πολύκεντρο Σούδας, στις εργατικές κατοικίες στην περιοχή Κόκκινο Μετόχι, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στους Κάμπους Κεραμιών, στα Καθιανά Ακρωτηρίου, στην Αγία Μαρίνα, στο παλιό λιμάνι της πόλης στο πάρκο της παιδικής χαράς Αγίου Ιωάννη καθώς και στο Αρώνι – Ακρωτηρίου.

Παράλληλα και φέτος άνοιξε τις πύλες του για τους φίλους του κινηματογράφου και ο δημοτικός κινηματογράφος του «Κήπου» με 24 επιλεγμένες ταινίες.

« Σε μία δύσκολη περίοδο προσπαθούμε με αξιοποιήσουμε χωρίς σπατάλες τους διαθέσιμους πόρους, χωρίς, ωστόσο, να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα», επισημαίνουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: