Εμπλοκή του ΝΑΤΟ κατά του ΙΚ με ανάπτυξη αεροσκαφών επιτήρησης θέλει η Μέρκελ




Τις εξελίξεις στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ, τον πόλεμο στην Συρία και την επέκταση του «Ισλαμικού Κράτους», ανέδειξε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ως τη δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση για το ΝΑΤΟ, μετά το θέμα της Ρωσίας.

Μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, η Μέρκελ ανέφερε ως πιθανό τρόπο αντίδρασης την προγραμματισμένη ανάπτυξη των αεροσκαφών επιτήρησης AWACS.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριπτε για μεγάλο διάστημα την συμμετοχή της Συμμαχίας στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αγώνα κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να δυσχεράνει την ειρηνευτική διαδικασία στην Συρία.

Η καγκελάριος εκφράστηκε σήμερα διαφορετικά, τόνισε ωστόσο ότι αυτές οι προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο στρατιωτικά. «Αποφασιστικής σημασίας είναι και οι περαιτέρω προσπάθειες καταπολέμησης των αιτίων της προσφυγικής ροής, αλλά και δημιουργίας των συνθηκών που θα επαναφέρουν σε αυτή την περιοχή την ελπίδα και την προοπτική», δήλωσε.

Φ. Καραβίτη, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: