Έκκληση Όσμπορν σε επενδυτές της Wall Street να μείνουν Λονδίνο μετά το Brexit




Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, θα συναντηθεί με ορισμένους από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Wall Street στη Νέα Υόρκη, για να τους ζητήσει να μείνουν στη Βρετανία, παρά την ψήφο της χώρας για έξοδό της από την ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

«Αν και η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ παρουσιάζει ξεκάθαρα οικονομικά προβλήματα, πρέπει να κάνουμε τώρα οτιδήποτε μπορούμε για να καταστήσουμε τη Βρετανία το πιο ελκυστικό μέρος του κόσμου για επιχειρηματική δραστηριότητα», σημείωσε ο Όσμπορν. «Η επιδίωξη μίας ισχυρότερης σχέσης με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους μας αποτελεί τώρα κορυφαία προτεραιότητα… το μήνυμά μου στον κόσμο είναι ότι η Βρετανία μπορεί να φεύγει από την ΕΕ, αλλά δεν εγκαταλείπουμε τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να αποτελούμε φάρο του ελεύθερου εμπορίου, της δημοκρατίας και της ασφάλειας, πιο ανοικτοί στον κόσμο από ποτέ».

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο Όσμπορν σημείωσε ότι θέλει να ενισχυθούν οι εμπορικοί δεσμοί με τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό και ότι μίλησε αρκετές φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πωλ Ράιαν.

«Όπως θα πω στην Wall Street, θέλουμε περισσότερη και όχι λιγότερη χρηματοδότηση στο Λονδίνο», έγραψε ο Βρετανός υπουργός. Σε συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι πέντε αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών με τον Όσμπορν, υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν το Λονδίνο να διατηρήσει τη θέση του ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου – αν και μία τράπεζα προειδοποίησε κατά τη συνάντηση ότι η αβεβαιότητα για τους μελλοντικούς εμπορικούς δεσμούς της Βρετανίας με την ΕΕ έχει κάνει δυσκολότερες τις μελλοντικές επενδύσεις.

Η επίσκεψη του Όσμπορν στη Νέα Υόρκη θα είναι η πρώτη μίας σειράς εμπορικών αποστολών σε σημαντικά παγκόσμια χρηματοπιστωτικά και πολιτικά κέντρα, όπως στη Σιγκαπούρη και την Κίνα αργότερα στον τρέχοντα μήνα, αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του. Θα συναντηθεί, επίσης, αργότερα στην εβδομάδα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου στο Λονδίνο και θα έχει συζητήσεις με άλλους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: