Εκκαθαρίστηκε το Γενικό Επιτελείο: Συλλήψεις στο Ντιγιάρμπακιρ, απομάκρυνση 2.700 δικαστών




Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εναντίον των πραξικοπηματιών στο αρχηγείο του γενικού επιτελείου στρατού, μετέδωσε το δίκτυο CNN Turk.

Την ίδια ώρα η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα περίπου 100 αξιωματικούς του στρατού σε μια αεροπορική βάση στη νοτιοανατολική Τουρκία έπειτα από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντιγιάρμπακιρ ήταν κυρίως το κέντρο απ΄όπου εξαπολύονταν οι αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Σήμερα, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε ή προσγειώθηκε στη βάση, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας μικρός αριθμός συλλήψεων έγινε και σε άλλες στρατιωτικές βάσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες Σανλιούρφα, Χακάρι και Μπινγκόλ που κατοικούνται στην πλειονότητά τους από Κούρδους, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

Απομάκρυνση χιλιάδων δικαστών

Οι τουρκικές αρχές απομάκρυναν σήμερα από τα καθήκοντά τους 2.745 δικαστές έπειτα από τη χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στρατιωτικών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK). Πέντε μέλη του HSYK, του ανώτατου δικαστικού σώματος της Τουρκίας, απομακρύνθηκαν επίσης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, Άγκυρα, Ντιγιάρμπακιρ, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: