Απορρίπτει η κυβέρνηση τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ για το κόστος της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη




«Επιστημονικά αδόκιμη» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, την άποψη του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ ότι το κόστος της «διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη» ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με την οικονομία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι υποπτεύεται πως η εκτίμηση του κ. Ρέγκλινγκ στηρίζεται στον δανεισμό» και πρόσθεσε ότι «από τα 86 δις του δανείου περίπου τα ¾, δηλαδή περίπου 50 δισ., είναι για ανακύκλωση χρέους».

«Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει αυτό που λέει, είναι επιστημονικά αδόκιμο», τόνισε ο κ. Χουλαριάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρέγκλινγκ, στηριζόμενος στην δημοσιοποιημένη έκθεση του ΔΝΤ του 2015 που αναφερόταν σε ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα για την ίδια χρονιά και 3,5% για το 2016 είχε υποστηρίξει ότι «αυτό αθροιστικά μας κάνει ανάπτυξη 6%».

Ωστόσο, όπως είπε, «αυτά τα δύο χρόνια είχαμε μικρή ύφεση» και συμπλήρωσε, ότι μετρώντας και υπολογίζοντας το κόστος, αυτό σημαίνει έξι μονάδες του ΑΕΠ, άρα περισσότερα από 100 δισ. ευρώ.

https://mignatiou.com/2016/06/o-regklingk-ischirizete-oti-logo-tis-diapragmatefsis-to-2015-chathikan-polla-dis-gia-ellada/

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: