“Προσεκτική λήξη συναγερμού” από την Αστυνομία του Μονάχου: Αυτοκτόνησε ο δράστης




ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Για «προσεκτική λήξη συναγερμού» κάνει λόγο η Αστυνομία του Μονάχου σε ανάρτησή της στο Twitter και επιβεβαιώνει ότι στην περιοχή της επίθεσης έχει βρεθεί το πτώμα άνδρα που αυτοκτόνησε. Πρόκειται προφανώς για τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης. Επίσης βρέθηκε το αυτοκίνητό του.

Η αστυνομία επισημαίνει ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να πρόκειται για τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, έδρασε μόνος του.

Λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η Αστυνομία στις 3πμ (ώρα Ελλάδος).

Νωρίτερα η Αστυνομία του Μονάχου είχε ανακοινώσει ότι τα μαζικά μέσα μεταφοράς της πόλης, των οποίων η κυκλοφορία είχε διακοπεί, λειτουργούν και πάλι κανονικά.

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την επίθεση στο Μόναχο: Τρομοκράτες ή ναζί;

Για αντικρουόμενες πληροφορίες και κίνητρα τα οποία δεν έχουν πλήρως διαλευκανθεί έκανε λόγο σε δήλωσή του για τα γεγονότα στο Μόναχο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, και επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας που επιχειρούν στο Μόναχο. [Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων μέσων ενημέρωσης εξετάζεται αν ο δράστης ή οι δράστες ήταν ξένοι τρομοκράτες ή μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων. Η αστυνομία διέρρευσε μετά τα μεσάνυχτα ότι ο δράστης ήταν ένας και οι νεκροί 10 (μαζί με τον τρομοκράτη)].

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις ειδήσεις από το Μόναχο. Ακόμη δεν έχουν διαλευκανθεί πλήρως τα κίνητρα αυτής της αποτρόπαιης πράξης, ακόμη έχουμε αντικρουόμενες πληροφορίες. Ήδη τώρα όμως είναι σαφές ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς και (έχουμε) πολλούς τραυματίες. Η σκέψη μας βρίσκεται απόψε κοντά σε όλα τα θύματα, τους συγγενείς και τους φίλους τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις που επιχειρούν επιτόπου κάνουν αυτή τη στιγμή ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σώσουν ζωές και να αποτρέψουν περαιτέρω κινδύνους».

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας αναφέρθηκε ακόμη στις δηλώσεις συμπαράστασης από διεθνείς αξιωματούχους: «Κατά την τελευταία ώρα λάβαμε πολλές δηλώσεις αλληλεγγύης από όλον τον κόσμο. Σε αυτές τις ώρες είναι καλό να γνωρίζει κανείς ότι οι Ευρωπαίοι φίλοι μας και οι διεθνείς εταίροι μας βρίσκονται στο πλευρό μας», σημείωσε.

Το ενδεχόμενο η επίθεση στο Μόναχο να συνδέεται με την τρομοκρατία δεν απέκλεισε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε, ο προσωπάρχης της καγκελαρίας Π. Αλτμάιερ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου να συνδέεται με την τρομοκρατία ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάιερ, μιλώντας νωρίτερα απόψε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι (η επίθεση) συνδέεται με τρομοκρατία, αλλά δεν μπορούμε και να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίο συγκλήθηκε για το Σάββατο στο Βερολίνο υπό την προεδρία της Καγκελαρίου, τόνισε ότι η Άγγελα Μέρκελ ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Με ρομπότ θα εξετάσει η αστυνομία το πτώμα άνδρα που βρέθηκε κοντά στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο το σακίδιό του να περιέχει εκρηκτικά

Το πτώμα ενός άνδρα —ενδεχομένως του δράστη της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου— βρέθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή, μετέδωσε το βράδυ η Βαυαρική Ραδιοφωνία (BR). Ο νεκρός φορούσε κόκκινο σακίδιο και η αστυνομία του Μονάχου σχεδιάζει να πλησιάσει το πτώμα μόνο με ένα ρομπότ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν το σακίδιο αυτό περιέχει εκρηκτικά.

Όπως μετέδωσε το βράδυ στην ηλεκτρονική της έκδοση η βαυαρική εφημερίδα Sueddeutsche Ζeitung, η αστυνομία του Μονάχου θα παραχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση και την πρόοδο των ερευνών.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, θα πετάξει νωρίς το πρωί με προορισμό το Μόναχο, πριν κατευθυνθεί στο Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας που έχει συγκαλέσει η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλείται το Σάββατο στο Βερολίνο, υπό την προεδρία της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε στην τηλεόραση του ARD ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Στο Συμβούλιο θα πάρουν μέρος η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μούλερ και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος αμέσως μετά την προσγείωσή του στη Νέα Υόρκη ζήτησε να επιστρέψει στην Γερμανία.

«Σοκαριστικά νέα από το Μόναχο. Η σκέψη μας είναι στα θύματα. Όχι εικασίες τώρα. Η Αστυνομία του Μονάχου κάνει σπουδαία δουλειά», έγραψε πριν από λίγο στον λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Γκάμπριελ.

http://mignatiou.com/2016/07/anthropokinigito-sto-monacho-toulachiston-exi-nekri-apo-tin-epithesi-sto-emporiko-kentro/

http://mignatiou.com/2016/07/siskepsi-stin-kagkelaria-gia-monacho-stirixi-se-germania-apo-ompama-ke-olant/

http://mignatiou.com/2016/07/gia-tromokratiki-epithesi-mila-i-germaniki-astinomia-se-katastasi-amok-i-drastes/

http://mignatiou.com/2016/07/panigirizoun-i-opadi-tou-islamikou-kratous-gia-tin-ematiri-epithesi-sto-monacho/

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω της ανταποκρίτριάς του Φ. Καραβίτη Βερολίνο, Germany, Γερμανικά ΜΜΕ, http://WWW.MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: