“Αντεπίθεση” του στρατηγού Βότελ κατά του Ερντογάν: Δεν είχαμε ανάμειξη στο πραξικόπημα




Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Τζόσεφ Βότελ, διοικητής των επιχειρήσεων του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα πως οι οποιεσδήποτε ισχυρισμοί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αναμεμειγμένος στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία είναι εσφαλμένες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Οποιεσδήποτε αναφορές ότι είχα την όποια ανάμειξη με το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία είναι ατυχείς και εντελώς αναληθείς», τόνισε ο Βότελ.

«Η Τουρκία έχει αποτελέσει έναν αξιοσημείωτο και ζωτικής σημασίας εταίρο στην περιοχή για πολλά χρόνια. Αναγνωρίζουμε την διαρκή συνεργασία της Τουρκίας και αναμένουμε στο μέλλον σύμπραξη στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του ο Βότελ το βράδυ της Πέμπτης είχε τονίσει πως «φοβάται τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό», προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν που κατηγόρησε σήμερα τον στρατηγό ότι παίρνει το μέρος των πραξικοπηματιών.

Τσαβούσογλου: Ατυχής η δήλωση Αμερικανού στρατηγού για εκκαθαρίσεις τουρκικού στρατού

“Ατυχή” χαρακτήρισε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωση του Αμερικανού στρατηγού Τζόζεφ Βότελ ότι οι εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό βλάπτουν τη συνεργασία για καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Οχι μόνο δεν θα αποδυναμωθεί ο αγώνας κατά του ISIS αλλά αντίθετα θα είναι πιο ασφαλής, καθαρός και αποτελεσματικός, είπε. “Αν οι στρατηγοί των ΗΠΑ λένε ότι μόνο τα μέλη της παράλληλης δομής καταπολεμούν τον ISIS, αυτό το απορρίπτουμε έντονα”, δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ρωσία, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι σχέσεις με τη Μόσχα δεν αποτελούν εναλλακτική στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΏΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: