Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Νίκαια: 18 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση




Στους 84 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών, ενώ 18 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση από τη χθεσινοβραδινή επίθεση του φορτηγού στη Νίκαια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο οδηγός του φορτηγού πυροβόλησε πριν δεχτεί τα πυρά των αστυνομικών

Ο οδηγός του φορτηγού άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί. Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι 80 άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ 18 άλλοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο οδηγός του φορτηγού ήταν γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Ο οδηγός ήταν 31 ετών και είχε γεννηθεί στην Τυνησία, αναφέρει η ίδια αστυνομική πηγή.

Το προσωπικό των νοσοκομείων δεν έχει κρατήσει τα στοιχεία των τραυματιών

Το προσωπικό των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες από τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νίκαια, δηλώνουν ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους, ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια. Οι τραυματίες έχουν κατανεμηθεί επί τη βάσει του αριθμού της εισόδου τους στα νοσοκομεία, ενώ στη σκηνή της επίθεσης τα πτώματα έχουν καλυφθεί με λευκά σεντόνια και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν πιστεύουν σε αυτό που συνέβη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP, Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: