Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της Jetoil, Κυριάκος Μαμιδάκης: “Βουνό” τα οικονομικά προβλήματα




Νεκρός εντοπίστηκε στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της εταιρείας Jetoil, Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 χρόνων, στο σπίτι του στο Διόνυσο, από το γαμπρό του.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στην αυτοκτονία καθώς έφερε τραύμα στο κεφάλι και δίπλα του βρέθηκε μία καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα. Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

Στις 9 Ιουνίου, η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Mamidoil Jetoil είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Στην αίτησή της επικαλέστηκε πρόβλημα ρευστότητας, ενώ οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και το Δημόσιο έφθαναν στο τέλος του 2015 τα 314 εκατομμύρια ευρώ (από αυτά 173 εκατομμύρια σε τράπεζες και 78 σε προμηθευτές) και τα ταμειακά διαθέσιμα περί τα 600.000 ευρώ – ενώ οι απαιτήσεις της εταιρείας από πελάτες κ.λπ. ήταν 174 εκατομμύρια.

Το δικαστήριο στις 10 Ιουνίου έδωσε εντολή για προσωρινή προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές μέχρι την κανονική εκδίκαση της υπόθεσης.

Η JETOIL ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη, με σκοπό την αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Τα μεγάλα προβλήματα για τη Jetoil άρχισαν πέρυσι, όταν η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει την τροφοδοσία στη Νότια Ελλάδα και τα πρατήρια άλλαξαν σήμα.

Η εταιρεία προσπάθησε να κρατήσει το δίκτυο της βόρειας Ελλάδας και των νησιών, αλλά τα προβλήματα κορυφώθηκαν στο τέλος τους περασμένου χρόνου, με αποτέλεσμα το δίκτυο να την εγκαταλείπει με ταχείς ρυθμούς.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.

Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.

Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο Αττικής βρέθηκε ο Κυριάκος Μαμιδάκης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Jetoil. Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα της εταιρείας ήταν “βουνό”…

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον 84χρονο εντόπισε το μεσημέρι ο γαμπρός του. Έφερε τραύμα στο κεφάλι και δίπλα του βρέθηκε ένα πιστόλι που κατείχε νόμιμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου η εταιρεία Mamidoil Jetoil, συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου το 2016.

Στην αγορά πετρελαιοειδών ήταν γνωστά εδώ και δυο χρόνια τα προβλήματα της “Μαμιδάκης” και σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και ένα χρόνο μεγάλες εταιρείες είχαν περιορίσει τις συναλλαγές με την “Μαμιδάκης”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: