To βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» στον οργανισμό «Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης»




Θετική είναι η αξιολόγηση του οργανισμού «Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017» από αρμόδια εποπτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες.

Η αξιολόγηση συνοδεύεται από την απονομή του Βραβείου Μελίνα Μερκούρη στον οργανισμό και χρηματικό έπαθλο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που είναι η κοινοτική συγχρηματοδότηση του «Πάφος2017» από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη».

Η Επιτροπή εκφράζει την πεποίθηση ότι η Πάφος είναι «ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς μια μικρή πόλη (η μικρότερη πληθυσμιακά μέχρι σήμερα που λαμβάνει το χρίσμα) μπορεί να φέρει εις πέρας ένα κατάλληλο πρόγραμμα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα».

Ο οργανισμός «Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017» προγραμματίζει να ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το 2017 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρίστος Πατσαλίδης, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με συνολική χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι με τις εξοικονομήσεις, που έχουν γίνει, ο προϋπολογισμός του οργανισμού για το 2017 διαμορφώνεται συνολικά στα 8 εκατ. ευρώ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: