Το ΙΚ έτρεψε σε φυγή στρατεύματα του ‘Ασαντ: Τουλάχιστον 40 νεκροί στις τάξεις του στρατού




Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση σήμερα τα συριακά στρατεύματα εκτός της επαρχίας της Ράκας, στη βόρεια Συρία, έπειτα από μια αντεπίθεση που εξαπέλυσαν και η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 40 μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σε διάστημα 24 ωρών, γνωστοποίησε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν την 3η Ιουνίου μια επίθεση με στόχο την ανακατάληψη της πόλης Τάμπκα στην επαρχία Ράκα και κατάφεραν να προωθηθούν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Όμως οι τζιχαντιστές τους απώθησαν εκτός των συνόρων της επαρχίας έπειτα από μια αντεπίθεση που πραγματοποίησαν πριν από μία ημέρα, σύμφωνα με τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) κατάφερε να τρέψει σε φυγή τα συριακά στρατεύματα εκτός των διοικητικών συνόρων της επαρχίας Ράκα έπειτα από μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή το βράδυ» επισήμανε η μκο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε εκατοντάδες στρατιώτες από την πόλη της Ράκας στην Τάμπκα για να την υπερασπιστούν ενώ οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούσαν την ανακατάληψή της.

Σύμφωνα με την οργάνωση «περισσότεροι από 40 στρατιώτες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν» στις μάχες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: